Dispute politice pe marginea unui eveniment marca CJ Vrancea. Inspectoratul Școlar, prins în mijlocul acuzațiilor

0
177
Un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea, numit ”Magia Crăciunului”, a generat un adevărat scandal politic. Evenimentul este dedicat elevilor de gimnaziu din județ (clasele V-VIII) și ar urma să se desfășoare pe parcursul a trei zile, în perioada 11 – 13 decembrie.

Un semnal de alarmă cu privire la modul în care ar urma să se desfășoare evenimentul a fost tras de senatorul PNL Cătălin Toma. “Ce credeți că i-a venit în cap lui Oprișan? Să adune toți copiii din Vrancea la Sala Polivalentă, timp de 3 zile, pe cheltuiala Consiliului Județean și să le oferim niște cărți. Nu vă gândiți că i-a adus la niște competiții școlare, că voia să-i promoveze la olimpiade sau să facă ateliere tematice. Nu, domnule! Vrea să împartă niște cărți tuturor copiilor din Vrancea. Să nu le ducem noi la școală, să chemăm toți copiii, să mișcăm 11.917 copii, pe durata a 3 zile, ca să vină la Focșani”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, senatorul liberal, care a solicitat totodată conducerii Inspectoratului Școlar să nu dea curs invitației de a deveni partener în cadrul evenimentului.

Consiliul Județean a luat foc și a transmis un comunicat de presă în care face acuzații grave la adresa IȘJ: “Urmărim cu stupoare în ultimele zile încercarea PNL/ISJ de a boicota o acțiune aprobată și promovată de către Consiliul Județean Vrancea, care vizează cartea și lectura! Liberali numiți în funcții de conducere la ISJ Vrancea lucrează împotriva propriiilor elevi și, fără a se gândi la beneficiile pe care aceștia le pot obține, se străduiesc să boicoteze o acțiune prin care dorim să oferim tinerilor un eveniment cultural dedicat cărții, în Anul Cărții. Dezavuăm atitudinea ISJ Vrancea care până acum, în cadul tuturor acțiunilor aprobate de către consilierii județeni și realizate în contextul Anului Cărții, a fost deschis la parteneriatele propuse de către Consiliul Județean Vrancea pentru proiecte și acțiuni destinate elevilor și educației. În ciuda bunelor noastre intenții, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a amenințat directorii școlilor că vor fi demiși dacă vor participa la acest eveniment, și, de asemenea, a spus că prin intermediul acestei acțiuni vor fi împărțite materiale electorale, ceea ce este total neadevărat. Tot această instituție susține că părinții sunt reticenți față de acest eveniment și nu ar reprezenta o activitate de interes pentru copii”, se arată în comunicatul Consiliului Județean.

Cu totul alta este părerea senatorului Toma: “Apreciez Inspectoratul Școlar care nu a intrat în acest joc electoral de promovare a tovarășului Oprișan. IȘJ a înțeles acest lucru și a dat dovadă de fermitate în acest sens. (…) Nu ne putem bate joc, fie că este copil, fie că este profesor, inspector, director sau un simplu cetățean, prin tot felul de artificii de acest gen. Acțiunea se numea Magia Crăciunului. E magie să-i plimbi pe copii la Sala Polivalentă, îi plimbi pe drum de dimineață până seara și e magie totală. Atrag atenția în mod public, pentru că am înțeles că se vor duce în școli cu aceste materiale, să nu fie ca în vară când ne-am trezit cu elevii de liceu cu sacoșe cu numele Marian Oprișan. Dacă se întâmplă așa, lucrurile nu vor rămâne nesancționate.”, a declarat Cătălin Toma.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.