Doi soți au fost ARESTAȚI de Crăciun. Cei doi au înșelat un bătrân prin metoda “accidentul”

0
435

În Ajunul Crăciunului, polițiștii focșăneni au fost sesizați direct de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, fiind contacat de o persoană de sex masculin, care ar fi pretins suma de 40.000 de lei, întrucât fiul său ar fi fost implicat într-un accident rutier. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că persoane necunoscute l-au indus în eroare, folosindu-se de calități mincinoase ( procuror, medic) și, sub pretextul că fiul său ar fi provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, i-ar fi solicitat suma de 40.000 lei precum și șase cartele telefonice, pentru a nu suporta rigorile legii. Persoana vătămată a înmânat suma de 10.000 lei și a stabilit cu bănuitul să îi dea ulterior altă sumă.

În cadrul activităților desfășurate, în cursul aceleiași zile, bărbatul s-a întâlnit pe raza municipiului Focșani cu cel în cauză, un bărbat de 35 de ani, pentru a-i înmâna o altă parte din bani, moment în care polițiștii au procedat la interceptarea acestuia și conducerea la  sediul Poliției Municipiului Focșani. Totodată, poliţiştii au stabilit că, bărbatul ar fi fost transportat la locul stabilit cu persoana vătămată, de către o femeie, de 36 de ani, din comuna Străoane.

Seara, cei doi au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea. În ziua de Crăciun, bănuiții, ambii din comuna Străoane, au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților și recuperarea prejudiciului. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la înșelăciune.

POLIȚIȘTII VRÂNCENI VĂ REAMINTESC: CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau

2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar.

Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale. De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi încercați să reţineţi cât mai multe detalii!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here