Eveniment istoric: după trei ani de la înființare, PARKING SA Focșani a ieșit, în sfârșit, pe profit!

0
623

Înființată la 19 decembrie 2016, PARKING SA este o societate aflată în subordinea Consiliului Local Focșani și a fost gândită ca o companie de sine stătătoare menită să gestioneze atât parcările de reședință cât și cele cu plată din municipiul nostru. După primul an de activitate firma nu a reușit să se ridice la nivelul așteptat de administrația locală, ceea ce a provocat nenumărate critici din partea opoziției liberale din consiliul local. Și nu am putea spune că acestea erau total neîntemeiate având în vedere bilanțul dezastruos de la finele lui 2017. Cu o cifră de afaceri de doar 258.929 de lei și 24 de angajați, PARKING SA termina anul respectiv cu pierderi în valoare de  475.010 lei (98.095 de euro), datorii de 113.225 lei, în timp ce cheltuielile se cifrau la 734.060 lei (151.593 euro) iar veniturile, modeste, la 259.050 lei. Părea o situație fără ieșire, compania părând să devină o a doua piatră de moară, după ENET, pentru bugetul municipalității. Să nu uităm nici faptul că valul de critici s-a accentuat, mai ales după ce compania și-a primenit rândurile cu doi foști primari PSD ce au pierdut alegerile în 2016, respectiv Neculai Țandără (Gura Caliței) și Stancu Bălescu (Bălești). Colac peste pupăză, tot acolo și-au găsit posturi călduțe Mihai Copaci, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, și fostul consilier local PNL (de care partidul s-a dezis ulterior în mare grabă întrucât la ședințe vota cu PSD) Anca Irina Maria Panaite.

Nu în ultimul rând, vremelnic, instituția a fost condusă în 2017 de alt fost consilier local PSD, ginerele primarului Cristi Misăilă, Dorian Alecsandrescu, actualmente șef al Poliției Locale Focșani. În aceste circumstanțe este lesne de închipuit acuzele aduse administrației locale conform cărora societatea a fost înființată doar pentru a le găsi posturi calde apropiaților șefului administrației locale.

grafic parking - Eveniment istoric: după trei ani de la înființare, PARKING SA Focșani a ieșit, în sfârșit, pe profit!Din aprilie 2018, cârmele companiei aveau să fie luate de Nicușor Statache, coleg cu primarul Cristi Misăilă în cadrul Asociației Județene a Vânătorilor și pescarilor Sportivi, de care îl leagă aceeași pasiune a trasului cu pușca după doi, trei ori mai mulți iepuri. Așadar, anul 2018 a fost gestionat de noul director care a promis că în cel mai scurt timp pune căruța PARKING în mișcare. Din nefericire, nu a fost tocmai o perioadă bună pentru compania consiliului local întrucât bilanțul anual a fost unul negru: pierderi de 355.534 lei, cheltuieli ce s-au ridicat la 1.890.931 lei și datorii în cuantum de 321.231 lei.

Iată însă că actualul manager al societății a reușit să spargă ghinionul. Potrivit informațiilor unor site-uri de specialitate, în 2019 PARKING și-a mărit cifra de afaceri la 2.275.878 lei (1.532.526 lei în 2018), numărul de angajați a ajuns la 44 și a obținut un profit istoric, am spune, de 184.264 lei (38.000 de euro).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here