Extinderea Școlii 10 va fi efectuată de aceeași societate din Brăila care se ocupă de reabilitarea Dispensarului din Sud

0
397

A fost încredințat contractul pentru lucrările de extindere la Școala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, societatea câștigătoare oferind un pic sub prețul estimat al licitației pentru a-și spulbera concurența. Este vorba despre firma Venticosin din Brăila, aceeași care și-a adjudecat în vara anului trecut lucrările de reabilitare la Dispensarul din Sud. La Școala 10 se va ocupa însă de extinderea cu 8 săli de clasă, pe care unitatea de învățământ se tot chinuie de ceva timp să o pună în practică. Lucrarea va fi făcută cu bani de la buget, iar viitoarea extindere va avea tot 2 etaje –  suprafaţa construită total (școală existentă + extindere + anexe) va avea 1.454,65 mp, iar suprafața desfășurată total – 3.718,05 mp.

Fiind așa vechi proiectul, este de înțeles că în actele care descriu investiția timpul s-a oprit în loc, atunci când elevii învățau în trei schimburi – să tot fie ani de atunci. „Extinderea școlii existente cu 8 săli de clasă este necesară, deoarece în momentul de față cei 1.000 de copii învață în 3 schimburi. Prin realizarea extinderii se dorește reducerea programului la 2 schimburi. De asemeni, tot prin realizarea extinderii se urmărește recompartimentarea corectă ca număr a: cabine wc pentru băieți și fete, lavoare – robinete cu jet ascendent”.

Valoarea achiziției a fost estimată la 2.198.796  lei fără TVA, iar Venticosin a reușit să scadă oferta până la 2.116.993,39 lei, fără TVA, astfel încât și-a adjudecat lucrarea. Ofertă a venit însă și de la Conbeta, aceeași societate care concurase cu firma brăileană și pentru renovarea Dispensarului.

Proiectul „Reabilitare, modernizare și dotări Dispensar Sud” avea o valoarea estimată fără TVA de 620.826,84, lucrarea fiind adjudecată de Venticosin cu 552.317,38 lei fără TVA. Pentru aceeași lucrare, pe lângă Conbeta și Venticosin, se mai înscrisese la licitație și Emilaseb Construct SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.