FESTIVAL în centrul Focșaniului! Timp de 4 zile producători de vin, bucătari și meșteri populari vin să-și prezinte produsele

0
821

Festin culinar în centrul Focșaniului! Orașul de pe Milcov se va transforma, timp de 4 zile, în capitala gurmanzilor. Începând de joi, 2 spetembrie și până duminică, 5 septembrie, centrul orașului va fi împânzit de producători de vin și must, de bucătari renumiși, de meșteri populari și de comercianți care își vor etala cele mai bune produse. Organizatorii evenimentului  denumit generic “Festivalul de bun must și pastramă după gust” promit un adevărat festin culinar și o bucurie pentru papilele gustative care vor fi delectate cu preparate care nu pot fi refuzate.

“Promitem zeci de mii de litri de must, de la producatori renumiti din zona Vrancei, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta, ce vă vor aşteapta la degustare la mustăriile special amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari. De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ţine deloc cu dieta cuiva. Organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, adusa din Ardeal de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vințul de Alba, care va fi gătită în toate formele: friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la gratar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin, și de ce nu cu bere. Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veti avea parte de deserturi savuroase, înghețată artizanală, înghețată de casă, clatite si gogosi, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale. Mâncarea bună si voia buna cu siguranță că vor fi prezente la FESTIVALUL DE BUN MUST SI PASTRAMA DUPA GUST și vă asigurăm că nimeni nu pleacă de la festival fără să încerce un preparat gustos, așa că ia-i cu tine pe toti cei dragi și hai să ne vedem și revedem timp de 4 zile la FESTIVALUL DE BUN MUST SI PASTRAMA DUPA GUST în parcarea din fata CASEI DE CULTURA A MUNICIPIULUI FOCSANI, de joi 2 septembrie, până duminică 5 septembrie, unde vestiti producatori si bucatari ne vor intriga papilele gustative cu preparate care nu pot fi refuzate. Meșterii populari vor veni și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, îi cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale”, au transmis organizatorii evenimentului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.