Îndrăznește să fii informat!

vineri, 12 aprilie 2024

URMĂREȘTE-NE PE:

Îndrăznește să fii informat!

More
  spot_img
  AcasăActualitateFlorile pentru focsănence, motiv de discuții aprinse între primar și consilieri

  Florile pentru focsănence, motiv de discuții aprinse între primar și consilieri

  Unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței consilierilor locali a fost acela prin care Primăria Focșani intenționa să organizeze sărbătorile de 1 și 8 martie. Primarul Cristi Misăilă a inițiat un proiect de Hotărâre prin care urmau să fie alocați bani de la bugetul local pentru achiziționarea de flori de primăvară și aranjamente florale. În devizul estimativ privind cheltuielile, urmau să fie alocați puțin peste 35.000 lei pentru 2.200 de flori la un preț de 6 lei bucata, 300 de flori la 13 lei bucata și 170 de aranjamente florale la prețul de 110 lei bucata. Proiectul a stârnit o adevărată dezbatere în rândul consilierilor locali a căror părere a fost că suma este foarte mare. Prima intervenție pe proiect a fost a liberalului Cristian Zîrnă care a cerut ca suma să fie redusă de la 35.000 lei la 5.000 lei. „Suma aceasta este extrem de mare. 35.000 de lei cheltuiți pentru aceste două zile mi se pare foarte mare. Partidul Național Liberal facem un amendament să reducem suma la 5.000 de lei”, a spus consilierul local, liberalul Cristian Zîrnă. În replică, primarul Cristi Misăilă i-a transmis consilierului local că din suma propusă nu se poate asigura necesarul de flori pentru cele peste 30.000 de doamne din Focșani. „Vreau să vă reamintesc că în municipiul Focșani avem, cel puțin, 30.000 de doamne. Haideți să împărțim 5.000 de lei la 30.000 de doamne și să vedem cam cât ar însemna. Noi nu am propus să achiziționăm 30.000 de flori, am propus 2.200 plus încă 300 de aranjamente”, a replicat primarul Cristi Misăilă.

  În total dezacord cu proiectul inițiat de edilul Focșaniului, Ana Maria Dimitriu i-a recomandat primarului să posteze o felicitare în mediul online și banii să fie direcționați către orfelinate sau către bătrânii nevoiași din municipiu.  „Vreau să-i transmis d-lui primar că nu o să reușească să dea flori celor 30.000 de doamne nici în 10 ani de acum înainte. Dacă vă uitați în anii trecuți, o să vedeți că foarte multe doamne v-au criticat pentru aceste flori și au spus că banii puteau să meargă la orfelinate sau la bătrâni. Puteți să puneți o simplă felicitare pe Facebook și să le urați „O primăvară frumoasă!”. Nimeni nu suferă dacă nu dă d-l primar o zambilă unei doamne sau unei domnișoare”, a adăugat viceprimarul Ana Maria Dimitriu. O idee în acest sens a venit și de la consilierul USR-PLUS, Alexandra Tătaru, care a propus un amendament prin care sumele să fie diminuate la jumătate. „Sunt de acord că sunt sume uriașe, însă 5.000 de lei pare prea puțin. USR-PLUS propune un amendament cu o reducere a fiecărui deviz cu 50%, pentru că o zambilă sau o lalea nu costă 6 lei”, a cerut viceprimarul Alexandra Tătaru. În încercarea sa de a justifica banii care vor fi cheltuiți cu ocazia celor două zile, primarul Misăilă a spus că aranjamentele florale bugetate cu 110 lei bucata și care reprezintă mai mult de jumătate din bugetul total alocat pentru 1 și 8 martie vor fi oferite doamnelor care dețin funcții importante. „Aranjamentele florale le ofeream doamnelor din municipiul Focșani care dețin poziții importante și voiam să le oferim un cadou frumos”, a mai completat primarul. Declarația acestuia nu a fost pe placul Anei Maria Dimitriu care a făcut o comparație între doamnele „cu funcții importante” și o simplă taxatoare din piață. „Dumneavoastră îmi spuneți mie că doamna taxatoare din Piața Moldovei nu merită așa ceva, pentru că nu are o funcție importantă? Vă dați seama ce ați spus acum?”. Discuțiile au culminat cu intervenția consilierului USR-PLUS care i-a transmis primarului că ar putea să comande aceste flori din timp, la prețuri competitive evitând astfel prețurile ridicate din perioada începutului de primăvară. „Eu cred că femeile din Focșani s-ar simți mai prețuite dacă nu am mai sifona banii publici. Ținând cont că dumneavoastră puteți să comandați aceste flori din timp, să le achitați din timp și să negociați en-gross și să nu le cumpărați în ultima zi de la florăreasa din colț când costă 6 lei. Prețul ăsta nu se justifică”, a spus Corina Atanasiu. Declarația acesteia a fost picătura care a umplut paharul, enervându-l la culme pe primarul Focșaniului care a decis să retragă toate proiectele inițiate motivând că totul este o „aversitate împotriva tuturor proiectelor propuse”.

  spot_imgspot_img

  ARTICOLE SIMILARE

  GALAȚI: Condamnare pentru mită pentru un fost director

  Fostul director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime, Ciubrei Luigi Mariusa, a fost...

  Avem lege pentru calitatea apei. Ea a fost promulgată

  Preşedintele României a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 7/2023 privind calitatea apei...

  Polițistă vrânceană medaliată cu argint la Campionatul de tenis de masă al Ministerului Afacerilor Interne

  Peste 120 de sportivi participanți, din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost...

  ARTICOLE POPULARE

  ULTIMA ORĂ Locuitorii din Focșani, zona intersecției Anghel Saligny – Cotești, au rămas fără apă după ce un excavator a găurit magistrala!

  Un excavator care executa omlete, pardon!, lucrări în zona intersecției străzilor Anghel Saligny cu...

  ULTIMA ORĂ! Mobilizare de forțe la Vizantea Livezi pentru găsirea a două persoane rătăcite în pădure

  UPDATE: În urmă cu puțin timp, cele două persoane au fost găsite tefere de...

  BanaURSUL halicit de vulpe! Lăcomia, prostia și viclenia din celebra povestioară transferate la Dumitrești

  Interpretarea contemporană a poveștii "Ursul păcălit de vulpe" s-a transformat într-o realitate a timpurilor...