Fostul Cinematograf Unirea a trecut în administrarea Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”

0
206

Fostul Cinematograf Unirea din Focșani a fost dat în administrare Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”. Decizia a fost luată de minilegislativul local, în ședința ordinară de săptămâna trecută.

La sfârșitul anului trecut, Consiliul Local Focșani a adoptat o Hotărâre prin care clădirea situată pe strada Republicii nr. 18 a fost preluată de la „România Film” din domeniul privat al statului în domeniul public al Municipiului Focșani. La începutul lunii martie, municipalitatea a încheiat procesul verbal prin care Cinematograful Unirea urmează să fie administrat de Consiliul Local Focșani. Legislația în vigoare impune ca, în termen de 4 ani, Consiliul Local trebuie să asigure prin investițiile necesare reabilitarea, dotarea și modernizarea sălilor și grădinilor de spectacole preluate. În proiectul de hotărâre care a trecut de votul aleșilor locali, prin care Cinematograful Unirea a fost dat în administrare Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, se menționează că au fost deja inițiate o serie de măsuri necesare derulării unui proiect care va avea ca principal obiectiv reabilitarea și modernizarea clădirii. Proiectul urmează să fie depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și urmărește „îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente”.  Cu o suprafață construită de 599 mp, o capacitate de 100 de locuri și un teren aferent în suprafață de 1.528 mp, Cinematograful Unirea va fi administrat, pentru următorii 5 ani, de instituția aflată în subordinea Consiliului Local Focșani, care nu are dreptul de a schimba destinația acestuia, respectiv “activitate de cinematografie”. Pe lângă fostul Cinematograf Unirea, primăria a mai preluat de la R.A.D.E.F „România Film” și fosta Grădină de vară din Parcul Nicolae Bălcescu. Conform protocolului aprobat, cele două imobile vor putea fi utilizate doar pentru difuzarea de film cinematografic și nu vor putea fi înstrăinate.

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.