FOTO: Cum a fost 2018 pentru pompieri, oamenii care merg acolo de unde fuge lumea

0
113
ISU Vrancea și-a prezentat azi bilanțul pentru anul 2018, în prezența șefului Direcției Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. Mihai Mirel Guță, a şefilor de instituţii şi reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale.

Bilant-isu-vrancea2Raportul, prezentat de inspectorul șef al ISU Vrancea, col. Flaviu Chiscop, a scos în evidență și bune și rele. Potrivit raportului, pompierii au acționat în 2018 la 5582 de intervenții, față de 4762 în anul anterior, cu o medie de 15 intervenții pe zi. Cele mai multe au vizat urgențele medicale. Pompierii au avut de stins 364 de incendii, față de 337 în 2017. Au acționat, de asemenea, în 284 alte situaţii de urgenţă, adică misiuni pirotehnice, alunecări de teren, evenimente publice de amploare, 205 incendii de vegetaţie şi altele , 48 intervenţii la descarcerare (față de 30 în anul 2017) sau 24 salvări de animale În ceea ce privește incendiile, au fost salvate 10 persoane, 363 animale şi bunuri în valoare de aproximativ 74,5 milioane lei.

Bilant-isu-vrancea1Totuși, au existat și 3 persoane decedate (faţă de 4 în 2017) şi 4 persoane rănite (faţă de 2 în 2017). Pompierii au luptat cu focul și s-au luat la trântă cu moartea în ciuda unor neajunsuri, cum ar fi lipsa unor spaţii adecvate numărului de personal şi volumului/complexităţii activităţilor desfăşurate, uzura fizică și morală a unei părți din tehnica destinată intervenției, insuficienţa resurselor financiare alocate prin buget, raportate la nevoile instituţiei, dotarea insuficientă/depăşită cu echipamente/tehnică de calcul sau lipsa unui sistem centralizat de acționare a sirenelor, care să asigure alarmarea populației în situații de urgență.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.