FOTO: Cum i-au impresionat elevii Școlii Ion Basgan pe silvicultorii de la Direcția Silvică

0
150
Elevii Școlii ”Ion Basgan” din Focșani au participat la un concurs cu tema ”Pădurile și Educația”, organizat de Direcția Silvică Vrancea în parteneriat cu unitatea de învățământ cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor.

Concursul a fost structurat pe două secțiuni, creație literară și pictură. Reprezentanții Direcției Silvice au fost impresionați de lucrările elevilor participanți, în special de descrierea unei păduri, așa cum o vede un elev de clasa a IV-a. Pentru Rareș Boghean, participant la secțiunea de creație, pădurea este ˮo casă cu mulți copaci care au o magie divină și își schimbă culoarea. O casă plină de iubire, sunete armonioase și concerte târzii. O casă cu mult pământ, cu flori care mai de care mai frumos îmbrăcate. O casă care mă ajută, mă sprijină și chiar mă apără de pericole.”

Ziua Internațională a Pădurilor, proclamată de Organizația Națiunilor Unite în urmă cu șapte ani, este marcată în fiecare an pe 21 martie, pentru a atrage atenția asupra importanței pădurilor la nivel global.

Pădurile acoperă o treime din suprafața terestră a planetei și au un rol important de protecție, economic și social. Pădurile au un rol crucial în stocarea emisiilor de dioxid de carbon și atenuarea impactului încălzirii globale, sunt parte a unor ecosisteme complexe, fixează solul și filtrează aerul și apa.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.