FOTO: Drum județean rupt de ape. Trafic închis spre Nereju

0
312
În urma fenomenelor hidrometeorologice manifestate în județul Vrancea, în perioada 03-04 iunie, sub avertizări de Cod galben și Cod portocaliu, un echipaj I.S.U. Vrancea acționează în continuare cu o motopompă pentru evacuarea apei de din vecinătatea DN2 E85 – Bariera Mărășești.

În localitatea Nereju, scurgerile de pe versanți au provocat tasarea pe o lungime de aproximativ 100 ml a DJ 205 D (la km 19+900) . Având în vedere situația creată s-a dispus închiderea drumului. Accesul în zonă se poate face pietonal. Pentru remediere, la fața locului intervin echipaje ale administratorului drumului, echipaje ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Spulber și Nereju, precum și un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru recunoașterea, evaluarea și monitorizarea zonei.

inundatii vrancea nereju4 - FOTO: Drum județean rupt de ape. Trafic închis spre Nereju​În urma informărilor primite de la medicii de familie, în zonă nu sunt femei gravide peste luna a –IV-a și nici persoane care să necesite dializă. Totodată, în situații de urgență provocate de incendii, S.V.S.U. Nereju are în dotare o autospecială de stingere cu apă și spumă, care poate interveni în cele două comune, Spulber și Nereju. ​Permanent, situația operativă este monitorizată, atât de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Spulber și Nereju, cât și de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea și în funcție de situațiile de urgență produse, forțele specializate ale I.S.U., I.J.J., I.P.J. precum și cele ale altor instituții din C.J.S.U. cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență sunt pregătite să intervină operativ.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea.

inundatii vrancea nereju2 - FOTO: Drum județean rupt de ape. Trafic închis spre Nereju

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here