FOTO! IPJ Vrancea susține mișcarea pe două roți! Polițiștii au participat la un eveniment care a promovat mersul pe bicicletă

1
663

IPJ Vrancea susține mișcarea pe două roți iar sâmbătă, începând cu ora 9.00, a răspuns invitației organizatorilor evenimentului “Pedalăm Prin Viile Domnești”.

Ziua de astăzi a însemnat o nouă misiune pentru siguranța pasionaților de mersul pe bicicletă, la startul din Odobești adunându-se foarte mulți oameni care iubesc mișcarea dar și socializarea, printre care și polițiști. Vremea a fost favorabilă iar pe traseu un echipaj de poliție s-a asigurat că niciun incident nu va afecta tonusul zilei. Ne dorim ca mesajul nostru de astăzi să ajungă la cât mai mulți vrânceni și împreună să reușim să contribuim pentru un județ cât mai curat și mai sănătos, promovând mersul pe bicicletă. Pentru că, să nu uităm, o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus, un aer mai curat, mai sănătos! Evenimentul s-a desfășurat în condiții de siguranță, fără probleme deosebite, polițiștii acționând pentru facilitarea trecerii bicicliștilor pe traseul stabilit și dirijarea și fluidizarea traficului rutier prin intersecții după trecerea coloanei de cicliști. Pentru deplasarea în siguranță polițiștii rutieri fac următoarele precizări:

Bicicliștilor:

 • Să utilizeze echipamentul de protecție.
 • Bicicletele, mopedele şi trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare.
 • Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată.
 • Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
 • După lăsarea serii sau în condiții de vizibilitate redusă, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și să doteze bicicleta cu far și ”ochi de pisică” pentru a reduce riscul de accidente.
 • Să se asigure temeinic înainte de a schimba direcția de mers și să efectueze semnalizarea.
 • Să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau să nu se agațe de alte vehicule aflate în mers.
 • Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasării pe bicicletă este interzisă.

Conducătorilor auto:

 • Să nu folosească benzile speciale destinate bicicliștilor. Este interzisă staționarea sau oprirea pe pistele speciale pentru biciclete.
 • Să păstreze distanța laterală regulamentară în depășirea oricărui vehicul pe două roți. Se recomandă ca la depășirea unei biciclete distanța laterală să fie de minimum 1,5 m.
 • Să se asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda de rulare.
 • Să păstreze banda de circulație în viraje.
 • Să fie foarte atenți înainte de a deschide portiera autovehiculului.
 • Conducătorul auto este obligat să acorde prioritate de trecere când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta şi se intersectează cu un biciclist care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare.

Poliţia vrânceană susţine mişcarea în aer liber şi urează bicicliştilor călătorii plăcute, în siguranţă! (comunicat de presă IPJ Vrancea)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

 1. Într-un stat normal polițiștii sunt funcționari și își fac treaba pentru care sunt plătiți. Într-un stat dictatorial dement polițiștii au opinii politice, susțin mișcări, ONG-uri, terorizează civili, sunt băgați în tot felul de afaceri, etc. Am fi mult mai liniștiți dacă nu ar mai susține polițiștii nimic ci și-ar doar treaba. Am avea nevoie de polițiști polițiști și nu de polițiști ONG-isti, polițiști politicieni, polițiști jurnaliști, ș.a.m.d.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.