FOTO: Limitarea violentei și a bullyingului, temă de discuție între polițiști și elevi

0
80

În săptămâna 26-30 iulie a.c., polițiștii vrânceni au continuat activitățile de conștientizare pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în perimetrul unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora, în cadrul programului remedial de la școlile din comunele Tâmboești, Vidra și la Centrul de Zi – ”Sfânta Maria Ajutorul Copiilor” din municipiul Focșani. În cadrul activităților au fost abordate cu prioritate teme referitoare la limitarea violenței și a bullyingului, în vederea formării unor comportamente responsabile și sănătoase în rândul elevilor, utilizarea în siguranță a internetului și importanța respectării regulilor de circulație.

Preșcolarii și elevii au fost provocaţi la dezbateri, jocuri interactive și desene cu tematică. Celor mici le-au fost explicate regulile de circulație, pe înțelesul lor, iar cei mai mari au fost invitați la dezbateri privind măsurile de siguranță pe internet.

Totodată, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu”, au desfășurat activități pentru creșterea siguranței, în cadrul Proiectului ”Bibliovacanța”, aflat la ediția a XII-a.
Deoarece există un pericol permanent ca minorii să fie atrași în situații periculoase fie din necunoaștere, fie din naivitate, polițiștii vrânceni au o prioritate continuă în ceea ce privește prevenirea victimizării acestora, astfel încât vor desfășura permanent astfel de activități.Dacă sunteţi singuri acasă:

• Nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimişi de părinţii voştri. Uşa trebuie să fie mereu încuiată şi asigurată cu lanţul de siguranţă;
• Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă;
• Sunaţi/mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență.
• În caz de nevoie sunaţi-vă părinţii, rudele sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Atunci când intraţi pe Internet:

• Nu intraţi pe site-uri nepotrivite pentru vârsta voastră;
• Nu deschideți email-uri, fișiere, pagini Web pe care le primiți de la persoane pe care nu le cunoașteți sau în care nu aveți încredere. De asemenea, nu instalați programe pe care nu le cunoașteți;
• Nu dați parola nimănui, cu excepția părinților sau al celui care răspunde de voi;
• Fiți atenți la cei care vor să știe prea multe. Nu daţi niciodată date personale (nume, adresa) sau fotografia celor cu care corespondaţi pe Internet. Nu stabiliţi întâlniri cu persoane pe care le cunoașteţi doar de pe Internet ;
• Aveți încredere în instinctele voastre: dacă cineva vă face să vă simțiți inconfortabil, ieșiți de pe internet;
• Niciodată nu achiziționați produse de pe internet fără știrea sau încuviințarea părinților;
• Respectați mereu recomandările în privința navigării pe Internet date de părinți sau profesori – ele sunt făcute pentru siguranţa voastră; (Comunicat IPJ Vrancea)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.