FOTO: Trei gospodării cuprinse de flăcări la Câmpuri

0
117

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea au reușit astăzi să oprească un incendiu major, izbucnit la trei gospodării din Fetești, comuna Câmpuri. Potrivit pompierilor, focul s-a extins din neglijența unui localnic, care a decis să își curețe un teren prin incendierea resturilor vegetale și a unor deșeuri, în ciuda tuturor recomandărilor făcute de autorități.

Alerta a fost dată în jurul orei 11:30, iar la fața locului s-au deplasat 3 echipaje – o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Năruja, o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Panciu, fiind totodată  solicitat și ajutorul SVSU Câmpuri, care a intervenit cu o autospecială de stingere. La sosirea pompierilor la fața locului, incendiul cuprinsese trei gospodării, cuprinzând locuințe și anexe pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

incendiu campuri 5 - FOTO: Trei gospodării cuprinse de flăcări la Câmpuri

Având în vedere amploarea evenimentului și posibilitatea extinderii focului la alte gospodării, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația de Pompieri Panciu, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă de la Detașamentul de Pompieri Focșani. Concomitent cu intervenția de stingere, paramedicii au acordat primul ajutor calificat la 3 persoane care au suferit atac de panică. Toate persoanele au fost de sex feminin, una în vârstă de 64 de ani, alta în vârstă de 50 de ani, ultima în vârstă de 70 de ani. Acestea au refuzat transportul la spital.

După mai bine de patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit sa lichideze incendiul fără ca acesta să se mai extindă la alte gospodării. Pagubele rezultate în urma evenimentului au fost însemnate. La prima gospodărie a ars acoperișul locuinței și anexe din lemn cu învelitoare din tablă în suprafață de 90 mp, 10 ml de gard din scândură și bunuri de uz casnic; la a doua gospodărie au ars acoperișul locuinței și anexe din lemn cu învelitoare din tablă și azbociment, în suprafață de 180 mp, bunuri de uz casnic și mobilierul din anexă; la cea de-a treia locuință au ars acoperișul locuinței și anexe din lemn cu învelitoare din tablă și azbociment, în suprafață de 250 mp și 30 ml gard din lemn.

incendiu campuri - FOTO: Trei gospodării cuprinse de flăcări la Câmpuri
Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Vrancea reamintește cetățenilor următoarele măsuri de prevenire:
• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți;
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activității;
• Utilizarea focului deschis la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie (gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m față de materiale sau substanțe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleți, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control;
• Responsabilizarea adulților în ceea ce privește jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz, etc).
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000 – 2.500 lei”, arată ISU Vrancea prin compartimentul de Informare şi Relații Publice.

incendiu campuri 6 - FOTO: Trei gospodării cuprinse de flăcări la Câmpuri

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.