GALERIE FOTO: La Pepiniera Silvică Dumbrăvița se cultivă 1.100.000 puieți forestieri și peste 50.000 plante ornamentale. Unde ajung aceștia

1
1354

Direcția Silvică Vrancea a publicat câteva fotografii din Pepiniera Silvică Dumbrăvița, unde se dezvoltă pe zeci de hectare puieți forestieri și ornamentali. Pepiniera de la Dumbrăvița, situată pe partea dreaptă a DN 23 Focșani – Brăila, km 15, este una dintre cele mai mari pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, întinzându-se pe o suprafață totală de 45,32 ha.

Înființată în anul 1963, activitatea principală constă în producerea de puieți forestieri folosiți în șantierele de împăduriri de către ocoalele silvice din cadrul Direcției Silvice Vrancea. Însă, după cum explică cei de la Romsilva, plusul de puieți este repartizat altor direcții silvice din țară, primăriilor, precum și proprietarilor persoane fizice sau juridice.

La Pepiniera Dumbrăvița, colegii noștri din cadrul Romsilva – Ocolul Silvic Focșani cultivă și îngrijesc 1.100.000 puieți forestieri și peste 50.000 plante ornamentale. Principalele specii forestiere produse în Pepiniera Dumbrăvița sunt din categoria foioaselor: gorun, stejar pedunculat, frasin, cireș, paltin de munte, tei, plop euroamerican, plop negru, măces, salcâm, gladită etc.

Colegii noștri silvicultori și-au diversificat oferta pentru cât mai mulți oameni doritori să aibă curţi şi grădini amenajate cu plante ornamentale. În Pepiniera Dumbrăvița sunt disponibile o multitudine de plante ornamentale, cele mai întâlnite specii fiind cele de thuja, buxus, lemn câinesc, hibiscus, mahonia, pin negru, juniperus, jneapăn, catalpă, platan, cătină, mesteacăn, gutui japonez, tisă, yucca etc.

Pepinierele silvice formează un sistem care are ca obiectiv prioritar asigurarea puieților forestieri necesari pentru lucrările de împăduriri integrale, completări și refaceri ce trebuie realizate în fondul forestier proprietate publică a statului, în fondul forestier proprietate privată administrat pe baza de contracte de Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva și în terenurile degradate preluate de regie prin hotărâri de guvern. Acestui obiectiv îi este alocată cea mai mare parte din suprafața aflată în cultură.

Pentru campania de împăduriri din primăvara anului 2020, au fost utilizați din Pepiniera Silvică Dumbrăvița 320.000 puieți forestieri, totodată au fost vândute 3000 plante ornamentale”, precizează specialiștii Direcției Silvice Vrancea.

 

 

 

 

Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.