Ideea unui buget participativ la Focșani pusă din nou pe tapet de viceprimarul Alexandra Tătaru: „Nu trebuie ignorată implicarea cetățenilor în decizia locală!”

0
225

Viceprimarul municipiului Focșani, Alexandra Tătaru (USR), îi propune din nou edilului Misăilă un buget participativ la nivelul urbei noastre. Ce ar însemna acest lucru? Ei bine, asta ar presupune ca municipalitatea să aloce o parte din bugetul anual special pentru finanțarea unor proiecte fondate exclusiv pe propunerile cetățenilor. Așadar, după o consultare a oamenilor cu factorii de conducere – primar, viceprimari, consilieri locali, șefi de servicii, specialiști – cele mai bune idei propuse de cetățeni pot fi puse în practică, indiferent despre ce domeniu vorbim: mediu, spații verzi, educație, cultură, sport etc. Ideea unui buget participativ pentru Focșani nu este nouă, USR Vrancea lansând o inițiativă în acest sens încă din 2018, adică în urmă cu patru ani. „În fiecare an, primarul PSD Misăilă a refuzat propunerea USR privind bugetarea participativă, un proiect adresat comunității care presupune alocarea unei cote de la bugetul local pentru o serie de investiții propuse direct de cetățenii municipiului. Fie că vorbim de infrastructură, de amenajare de spații verzi, de proiecte de mediu, educaționale, culturale sau sportive, astfel de inițiative care vin din partea comunității au fost îmbrățișate de majoritatea administrațiilor din țara noastră, inclusiv la sate, mai puțin la Focșani, dintr-un orgoliu de neînțeles. Pentru că se apropie termenul limită privind schițarea proiectului de buget pentru anul 2023, care anul acesta va fi adoptat mai repede, fac un apel la primarul municipiului să nu mai ignore implicarea cetățenilor în decizia locală și să vină în întâmpinarea lor cu o deschidere în sensul celor amintite mai sus. În ce mă privește, lucrez deja la o listă de proiecte pe care intenționez să le promovez în 2023, cu mențiunea că amendamentele pe care le-am inițiat în bugetul de anul trecut sunt toate implementate sau în curs de realizare”, a transmis viceprimarul Alexandra Tătaru.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.