Incendiu la o locuință din Vânători, din cauza unui scurtcircuit. În primul semestru din 2020 pompierii au stins zeci de astfel de incendii

0
69

Un scurtcircuit electric produs ieri la o locuință din Vânători a fost la un pas să ducă la pierderi însemnate, dacă pompierii vrânceni nu ar fi intervenit prompt. În jurul orei 12.30, pompierii erau solicitați printr-un apel la 112 să intervină pentru a stinge flăcările care cuprinseseră tabloul electric din cauza unui cablu defect, existând riscul ca incendiul, care cuprinsese deja obiectele de mobilier aflate în apropierea acestuia, să se propage rapid în întreaga locuință. Din fericire, cele două echipaje de pompieri militari care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au reușit să stingă incendiul în mai puțin de 45 de minute. Au ars obiecte de mobilier și materiale textile pe o suprafață de 10 metri pătrați, precum și tabloul electric, dar din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii avertizează că au existat cazuri în care astfel de incendii, cauzate de scurtcircuite electrice, au cauzat pagube însemnate și chiar s-au soldat cu pierderi de vieți omenești.

În primul semestru al anului în curs, pompierii vrânceni au acționat pentru stingerea a 43 incendii, care au avut drept cauză probabilă scurtcircuitul electric. Având în vedere cele menționate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. În acest sens:
– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului;
– amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede”, sunt sfaturile pompierilor vrânceni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.