Inițiativă salutară! Parlamentarii Forța Dreptei vor desființarea subvenției partidelor politice!

1
143

Parlamentarii din Forța Dreptei au inițiat și înregistrat la Parlament un proiect de lege care prevede eliminarea subvenției destinată funcționării partidelor politice, cu excepția campaniilor electorale. În această perioadă scurtă de timp, dacă banii sunt cheltuiți așa cum trebuie pot fi returnați candidaților. „Potrivit Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, un partid politic funcționează cu mai multe surse de finanțare: cotizațiile membrilor de partid, donații, împrumuturi sau alte surse. În acest moment, subvenția de la bugetul de stat este principala și aproape singura sursă de finanțare a unui partid pentru ca acesta să funcționeze și s-a ajuns ca partidele să sufoce practic accesul liber la informațiile de interes public al cetățenilor interesați de modul în care se cheltuiesc banii statului. Subvenția de la bugetul de stat acordată partidelor a ajuns să devină un instrument de cenzură și de bătaie de joc cu privire la cheltuirea resurselor publice”, a declarat deputatul vrâncean Ion Ștefan. Potrivit inițiatorilor acestui proiect legislativ, eliminarea subvenționării partidelor politice ar duce la o economie de aproximativ 250 de milioane de euro anual, ceea ce nu-i de colo. Banii respectivi ar putea fi folosiți pentru alte investiții în educație, sănătate, mediu ori pentru alte obiective de natură socială. În opinia parlamentarilor Forța Dreptei, adoptarea acestei măsuri ar însemna practic un restart al vieții politice din România.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Nu-l cred decât dacă se jură pe Biblie. Inițiativa este aproape de domeniul SF având în vedere faptul că lovește în partidele politice parlamentare, în presă, care este beneficiară a acestor fonduri și este doar în folosul poporului. Așa ceva nu a mai existat niciodată în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.