Judecătorii Daniela Matache și Dinu Jelea ar putea conduce Tribunalul Vrancea chiar și după expirarea mandatelor | Concursul a fost suspendat

0
285

Consiliul Superior al Magistraturii a pus pe pauză concursul pentru pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor, care trebuia să se desfășoare în perioada aprilie – iulie. Aceasta înseamnă că, inclusiv pe plan local, judecătorii care dețin funcții de conducere ar putea să își păstreze mandatele și după expirarea acestora. Este cazul judecătorilor Daniela Matache – președintele Tribunalului Vrancea, și Dinu Jelea – vicepreședintele aceleiași instanțe, care au obținut funcțiile prin concurs, în urmă cu trei ani. Inițial, atunci când a fost anunțat concursul anul acesta, pe lista posturilor de conducere vacante erau trecute cele de președinte și vicepreședinte la Tribunalul Vrancea, vicepreședinte la Judecătoria Focșani, plus președinte la Panciu. Mandatele președintelui și vicepreședintelui Tribunalului Vrancea expiră pe 15 iulie, cel de președinte la Judecătoria Focșani este vacant din ianuarie 2019, în timp ce funcția de conducere de la Panciu este vacantă încă din octombrie 2018.

Conform calendarului inițial anunțat, azi ar fi trebuit să fie afișate rezultatele candidaților admiși să participe la concurs. Ieri însă, CSM a publicat faptul că „Secţia pentru judecători a constatat suspendarea concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţi de apel, tribunale şi judecătorii, organizat în perioada aprilie-iulie 2020, începând cu data de 25.05.2020”. Nu a fost vot unanim legat de suspendare, ci doar de data de la care se pune pe pauză concursul.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here