Locurile de parcare, o reală problemă în Focșani! Ce părere are polițistul Bogdan Tăicuțu despre situația actuală din municipiu

2
513
Toți focșănenii știu că locurile de parcare sunt o reală problemă în orașul de pe Milcov. Nu numai că știu acest lucru, dar nu cred să fie vreun locuitor al acestui oraș care să nu se fi confruntat cu o situație pe acest subiect. Locurile de parcare sunt insuficiente pentru numărul mare de mașini din municipiu. Nu mai vorbim despre faptul că, fiecare colțișor de bloc a fost marcat de societatea care se ocupă de parcări, în baza unei solicitări, ce-i drept. Dacă ar fi să analizăm un caz ipotetic (dar real) și facem un exercițiu de imaginație, avem următoarea situație: Un focșănean merge în oraș cu mașina, în zi de weekend. În afară de zona Pieței Moldovei și a câtorva parcări cu plată, focșănenul nu are unde lăsa mașina pentru că, fiecare loc de parcare este închiriat fie de o persoană fizică, fie de una juridică. Iar dacă catadicsesc să facă acest lucru, amenda este garantată. O altă situație reală a fost prezentată de polițistul vrâncean Bogdan Tăicuțu, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Oricum ar fi,  un lucru este clar, situația locurilor de parcare din Focșani reprezintă o adevărată problemă, atât pentru locuitorii municipiului, cât și pentru cei care vor să poposească în oraș. Iată părerea polițistului Bogdan Tăicuțu:
„Dacă vrei să distrugi psihic un oraș, creează locuri de parcare cu plată. Dar fă-le de șase ori mai puține decât autoturismele existente în oraș . Așa mai ai și șansa să te amuzi de proști. Adică de locuitori. Și ca să fie și o cireașă pe tort, că altfel nu are cum, dă-le și amenzi ălora care nu au locuri de parcare plătite și care își trag și ei, seara, autoturismele pe unde apucă.
S-a întâmplat și unui prieten de-al meu, care, locuind intr-unul dintre cele mai aglomerate cartiere ale orașului , Sud, și neavând loc de parcare plătit, dar având la autoturism numere de Bacău, și-a parcat seara masina unde a găsit și el un loc liber, fără discuție supus unei contravenții, însă între alte doua mașini deja parcate, dar cu numere de înmatriculare de Vrancea. Dimineață când a vrut sa plece la serviciu, a găsit în parbriz placinta Poliției Locale. Doar pe mașina lui. Pe celelalte doua care-i încadrau mașina, nu.
Din punctul meu de vedere , situațiile de genul asta sunt exact bătaie de joc la adresa locuitorilor orașului din partea autorităților locale . Înțeleg, pe timp de zi, faci pe dracu’n patru și găsești un loc de parcare care să nu fie sub incidența legii, să nu încurci circulația, etc. Însă pe timp de noapte , când traficul e redus aproape la zero, mai ales în interiorul cartierelor , chiar TREBUIE să ne batem joc de oameni în felul asta? Rușine!!! Chiar dacă din punct de vedere legal cei aflați în situația asta sunt pasibili de sancțiune, de normele morale chiar nu mai ținem cont deloc? De orientare?
Una din marele catastrofe care s-a abătut asupra Focșaniului , a fost această împărțire a locurilor de parcare . In trecut, oamenii aveau bun-simț. Pe principiul bunului-simț, toți găseam locuri de parcare. Fiecare își trăgea mașina langa blocul în care locuia și nu au existat neînțelegeri, decât poate unele de intensitate mică și foarte putine ca număr. Acum… locurile de parcare plătite au învrăjbit vecinii între ei… se sta pe geam la pândă să vadă cine trage pe un loc plătit și nu e proprietar… nu mai zic în situația în care ai musafiri din alte localități și vin la tine cu un autoturism. Tragedie! Autoritățile sunt însă oarbe la astfel de probleme. Se mulțumesc să încaseze și cam atât. Ei au trasat niște dungi.
Soluția în astfel de cazuri nu este amenda. Orice, însă nu amenda. Eu as scoate găselnița asta cu locurile de parcare plătită și aș băga o taxă, de exemplu de 30 de lei pe an, pentru toți posesorii de autovehicule care nu au curți sau garaje și care parchează pe domeniul public. Iar în zonele comerciale aș impune taxă de parcare exact cum este în prezent. Iar dacă se impun neapărat sancțiuni, i-aș dărâma cu amenzile pe cei care parchează pe trecerile de pietoni, pe cei care parchează pe spațiul verde , pe cei care blochează căile de acces, genul asta de fapte. Găsiți soluții, pentru asta existați, mă, autorităților…”, a scris Bogdan Tăicuțu pe Facebook.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Este logic ca ar exista mai multe oportunitati de parcare daca locurile nu ar fi rezervate. Statistic aproximez ca permanent raman 10-20% locuri libere, sunt oameni cu locuri rezervate plecati din localitate iar altor cetateni le e frica sa parcheze pe acele locuri ca sa nu fie amendati. Personal am atacat aceasta problema atat intr-o campanie electorala cat si intr-o intalnire cu cetatenii a primarului Misaila . Mi s-a replicat de catre consilierul local pe atunci Matisan ca fiecare focsanean vrea sa aiba locul lui, desi nu exista un studiu in acest sens . Deci ideile nu sunt noi, doar au fost expuse acum de o persoana simpatizata de catre media locala. Astept ca domnul Taicutu sa atace si ENET, o alta problema nerezolvata de decenii a Focsaniului si fara de care dupa parerea mea ne-ar fi mult mai bine din foarte multe puncte de vedere.

  2. Foarte buna propunerea privind stabilirea unei taxe/an pentru fiecare proprietar de autoturism
    care parcheaza pe domeniul public destinat autoturismelor. Felicitari domnule politist. Sumele adunate la buget ar fi mai mari si ar fi mai multa empatie intre proprietarii masinelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.