Ludovic Orban a convocat plenul Parlamentului pentru moțiunea USR PLUS-AUR | Premierul Cîțu vrea să sesiseze CCR și anunță sancțiuni pentru liberali

0
136
Mutare făcută de premierul Florin Cîțu în criza din Guvernul României. Tabăra premierului a convocat o ședință a Biroului Politic Național al partidului, ședință în cadrul căreia vor fi luate  mai multe decizii. După ce Ludovic Orban a convocat plenul parlamentului pentru moțiunea USR-PLUS și AUR, premierul Cîțu a anunțat că se va decide ca parlamentarii PNL să nu participe la sedință până nu se verifică legalitatea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură.

De asemenea, Guvernul va sesiza Curtea Constituțională. Mai mult decât atât, Florin Cîțu a anunțat sancțiuni în eventualitatea în care parlamentarii PNL vor participa la acțiuni împotriva propriului Guvern. „Membrii PNL care fac demersuri sau participă la acțiuni împotriva propriului Guvern vor suporta consecințele. Astăzi am cerut un BPN pentru a avea o decizie ca toți parlamentarii PNL să susțină prin toate demersurile Guvernul, nici un parlamentar să nu facă vreun demers împotriva propriului guvern indiferent de funcția pe care o au. PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar, PNL nu face guvernare cu PSD. Foarte clar vom face acest lucru în interior.(…) Cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor propriului statut. Mi se pare bizar să faci demersuri propriului partid”, a declarat Florin Cîțu înaintea ședinței convocată în Modrogan. Reamintim că, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și cel al Senatului, Anca Dragu, au convocat, pentru joi, de la ora 16:00, plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii de cenzură susținute de USR PLUS și AUR împotriva Cabinetului Cîțu.
Revelion 2023 Antal Queen 2
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.
Revelion 2023 SARA Events

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.