Mai mulți copaci pentru Focșani! Grație unui amendament propus de viceprimarul Alexandra Tătaru, zeci de arbori vor prinde rădăcini în orașul de pe Milcov

1
413

În ultima ședință a consiliului local din Focșani, un proiect de hotărâre prevedea alocarea unei sume destul de mari – 216.000 de lei (cca. 44.000 de euro) pentru un contract cu o firmă autorizată care urma să ridice mașinile parcate neregulamentar pe străzile din Focșani. Contractul ar fi urmat să fie încheiat pentru 3 luni, timp în care firma câștigătoare ar fi încasat bani buni. Majoritatea PNL-USR din consiliul local nu a fost de acord cu proiectul iar viceprimarul Alexandra Tătaru (USR) a venit cu un amendament de mult bun simț: „Nu aveam cum să fiu de acord cu alocarea unei sume uriașe, de 216.000 de lei, pentru un contract pe trei luni cu o firmă autorizată care ridică mașini parcate neregulamentar, în condițiile în care prioritățile sunt altele. Prin urmare, am formulat un amendament iar cea mai mare parte a banilor i-am direcționat către achiziționarea de arbori care să fie plantați în această toamnă. Avem nevoie de mai mult oxigen, de rezolvarea problemelor de mediu din oraș, de o viață mai sănătoasă. Așadar, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice are acum la dispoziție un buget de 114.000 de lei, cu care va cumpăra copaci ce vor fi plantați (sau vor fi completate goluri) în toate zonele orașului”, ne-a lămurit pe deplin viceprimarul Alexandra Tătaru. În paralel cu acțiunea de plantare, din sol vor fi scoase rădăcinile copacilor uscați tăiați anterior. În consiliul local s-apropus și cumpărarea a 10 seturi de cuțite „Buldo” pentru mărunțit și scos cioate, astfel încât treaba să meargă cu maximum de eficiență.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Un amendament foarte bun dar unde plantează copacii ? Că dacă trebuie să cumpere și terenuri se termină banii instantaneu cu plantarea a 3,4 copaci. Dar oricum mai bine 3 copaci decât zero. O firmă de ridicări se autofinanțeaza, de ce trebuie să dea Primăria bani ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.