Ministrul Sănătății, promisiuni pentru cadrele medicale din Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Focșani

0
305

Nelu Tătaru a fost oprit în periplul său la Focșani de cadrele medicale, atunci când a ajuns într-un final pe secția unde sunt tratate cazurile de COVID-19. S-a lăsat cu aprobări din cap și promisiuni, după ce ministrului Sănătății i-au fost aduse la cunoștință condițiile în care muncesc zi de zi cei de aici. Doleanța cadrelor medicale ține de sporurile salariale acordate, mai ales în această perioadă, când sunt în prima linie.

Aflat în control la Spitalul Județean de Urgență Focșani, domnul Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a vizitat și secția de Boli Infecțioase unde sunt internați și tratați pacienții cu COVID-19.

Întrebat de personalul secției dacă i se pare normal ca în condițiile actuale, sporul pentru condiții de muncă să fie de 15%, Ministrul a declarat că va face toate demersurile pentru a se acorda un spor între 55% și 85%!

În acest context, având în vedere propriile declarații în fața salariaților care se luptă zi de zi cu virusul ucigaș, îl somăm public pe domnul ministru Nelu Tătaru să își exercite toate atribuțiile legale pentru a face aplicabile dispozițiile Legii 153/2017 – Legea salarizării bugetarilor și ale HG 153/2018 – Regulamentul de sporuri, care prevăd expres cuantumul sporurilor în caz de pandemie!

Precizăm că singurul act normativ care împiedică aplicarea corectă a legislației salarizării pe perioada pandemiei este tocmai un ordin al Ministrului Sănătății!

Deci de dumneavoastră depinde, Domnule Ministru!”, se arată într-o postare a Federației Sanitas din România.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.