Minoră obligată de un buzoian să se prostitueze în apartamente din Focșani, Constanța și Ploiești | Bărbatul a fost reținut de procurorii DIICOT

0
819
La data de 12.04.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. În cauză s-a reținut faptul că, în luna decembrie 2021, inculpatul a recrutat, prin metoda loverboy, o persoană vătămată minoră, în vârstă de 14 ani, în vederea exploatării sexuale a acesteia prin determinarea la întreținerea de relații sexuale în schimbul unor sume de bani. În acest scop, inculpatul a creat conturi pe site-urile de profil, folosind în acest scop imagini ale persoanei vătămate, produse cu ajutorul unui alt inculpat. Ulterior, persoana vătămată a fost transportată în apartamente din Focșani, Constanța și Ploiești, închiriate în regim hotelier, unde persoana vătămată a fost forțată să se prostitueze în beneficiul inculpatului. La data de 12.04.2022 au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Buzău, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, un laptop şi 2.000 de euro. În cursul zilei de mâine va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Buzău. Suportul de Specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (comunicat de presă DIICOT)
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.