Misăilă către consilierii opoziției: „Nu credeam că vă puteți coborî într-atât de mult…”

0
181

Biroul de presă al Primăriei Focșani a trimis redacțiilor un comunicat semnat de primarul Cristi Misăilă în care îi acuză pe consilierii PNL și pe consilierul UNPR Costel Bîrsan că au pus partidul și ambițiile personale mai presus decât interesele copiilor. Acuzațiile vin după ce opoziția din Consiliul Local a votat împotriva schimbării încadrării Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani din așezământ cultural în instituție de spectacole.

„PNL și Bîrsan refuză dreptul copiilor și tinerilor talentați din Focșani de a avea un Centru de Excelență! Joi, 31 ianuarie 2019, opoziția din Consiliul Local al Municipiului Focșani a făcut încă o dată dovada faptului că este împotriva focșănenilor.

Consilierii locali PNL și consilierul local Bîrsan Costel au votat împotriva schimbării încadrării Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focșani din așezământ cultural în instituție de spectacole, schimbare care ar fi permis Ateneului să își lărgească aria de activități cultural artistice, întrucât în momentul de față acesta funcționează ca o casă de cultură din mediul rural.

Mai mult decât atât, noua formă de organizare ar fi permis și inființarea unui Centru de Excelență pentru copiii și tinerii talentați din Focșani. De altfel, acest lucru l-am anunțat și în mod public, urmarea fiindcă am primit deja un număr foarte mare de solicitări de înscriere în acest centru de excelență.Din păcate însă, așa cum ne-am obișnuit cu toții, consilierii locali PNL și consilierul local Bîrsan Costel au blocat și acest proiect, care necesita 2/3 din votul consilierilor în funcție. Fără a avea vreo explicație logică pentru refuzul lor (asa cum de fapt n-au avut niciodată!), aceștia au arătat prin votul dat că nu îi interesează nici actul artistic și cu atât mai puțin viitorul copiilor noștri.Nu contează că prin votul lor au frânt aripile și speranțele unor copii talentați, important este că au respectat ordinul de partid de a nu vota nici un proiect important care are nevoie de 2/3!

Să vă fie rușine, domnilor, pentru că ați pus partidul și ambițiile personale mai presus decât interesele copiilor cu aptitudini deosebite din Municipiul Focșani! Nu credeam că vă puteți coborî într-atât de mult…” se arată în comunicatul semnat de Cristi Misăilă.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.