MLPDA și-a îndeplinit angajamentul: finanțarea proiectelor continuă, iar Comisia Europeană va rambursa cu peste 100 de milioane de euro mai mult decât în 2019

0
108
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, a finalizat verificarea cererilor de rambursare pentru cea mai mare declarație de cheltuieli din anul 2020, de 164,09 milioane de euro, care va fi generată și transmisă astăzi la Autoritatea de Certificare și Plată pentru verificare, urmând ca săptămâna viitoare să ajungă la Comisia Europeană spre rambursare. Programul Operațional Regional (POR 2014-2020) este un program complex, ce cuprinde 43 de scheme de finanțare și vizează domenii diverse precum infrastructura rutieră, turistică, educațională sau de sănătate, eficiența energetică, sprijin pentru dezvoltarea urbană sau investiții pentru dezvoltarea IMM-urilor. Eforturile depuse până în prezent de către Autoritatea de Management, Organismele Intermediare și beneficiari contribuie la rambursarea unei valori mai mari decât ținta de absorbție stabilită pentru anul 2020 pentru Programul Operațional Regional, de 759 de milioane de euro. Astfel, MLPDA și-a îndeplinit angajamentul luat la începutul acestui an, acela de a solicita spre rambursare Comisiei Europene o valoare mai mare a fondurilor decât ținta anuală stabilită. Mai mult decât atât, declarația de cheltuieli din luna noiembrie, în valoare de 121,95 de milioane de euro, a fost aprobată de către Comisia Europeană, ajungând astfel la un total declarat de AM POR de 785,85 de milioane de euro. „Așadar, în anul 2020, un an cu atât de multe provocări generate de criza COVID-19, în care a trebuit să ne modificăm o mare parte dintre procedurile de lucru pentru a ne adapta la noile condiții, nu doar că am evitat suspendarea proiectelor, dar am și reușit să declarăm Comisiei Europene circa 800 de milioane de euro, cu peste 100 de milioane de euro mai mult decât în anul precedent. Mulțumim atât beneficiarilor, cât și tuturor celor care au depus eforturi în implementarea proiectelor, generarea cheltuielilor și verificarea lor, în aceste condiții deosebite”, a afirmat Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.