Musafirii vor avea, la Focșani, locuri de parcare regulamentară

0
750

Noul regulament privind organizarea și funcționarea serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Focșani, ajuns marți în faza dezbaterii publice, vine cu o serie de noutăți. Una dintre ele se referă la locurile speciale de parcare ce vor fi prevăzute pentru… musafiri. Acestea se vor regăsi numai în parcările rezidențiale, iar ocuparea unui astfel de loc, fără drept, e pasibilă de sancțiuni.

“Dacă eu vin la dvs. în vizită după ora 17.00, când teoretic toată lumea e acasă, locurile sunt ocupate și eu nu am unde să-mi parchez mașina, ar trebui fie să vin cu un taxi, fie să las mașina cine știe pe unde. Așa că am stabilit ca, în limita posibilităților, undeva în limita a măcar 2-3 locuri într-o parcare rezidențială să fie rezervate aceste locuri pentru vizitatori. Acele locuri vor fi libere indiferent cine vrea să le ocupe. Dacă vrea să ocupe locul cineva care e din zonă de-acolo, va trebui să-și tragă mașina deoparte dacă eu vin de la o distanță de 2 km. Asta ca modalitate de funcționare”, a prezentat primarul Cristi Misăilă noutatea din regulament, în timpul dezbaterii.

În Focșani vor exista trei categorii de parcări: cu plată, rezidențiale și mixte, cele mixte fiind parcări cu plată în intervalul orar 08.-17.00 și parcări rezidențiale în intervalul 17.00-08.00. Plata locului dintr-o parcare cu plată se va putea face în viitor atât clasic, la taxator sau parcometru, cât și prin SMS.

Ora de staționare va fi 1,5 lei pentru plata clasică și 1,8 lei prin SMS sau 12 lei/zi pentru varianta clasică de plată și 15 lei/zi pentru plata prin SMS.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here