Orașul Odobești – campion la accesarea de fonduri europene și guvernamentale! Aproape 7 milioane de euro investiți în proiecte de modernizare a localității!

0
696

Orașul Odobești se numără printre localitățile vrâncene care stau cel mai bine la capitolul accesării de fonduri europene și guvernamentale pentru investiții destinate dezvoltării și modernizării urbei. Potrivit unei analize elaborate de specialiștii în statistică, la nivelul orașului dintre vii au fost atrase fonduri în valoare de 33 de milioane de lei (aproape 6,7 milioane de euro), banii care au intrat în dezvoltarea infrastructurii locale precum și în alte obiective de interes public, gradul de decontare fiind la această dată de peste 80%. „Odobeștiul este campion la accesarea de fonduri europene dar și guvernamentale, administrația locală reușind să depună cele mai multe proiecte spre finanțare, oricare ar fi fost sursa banilor. În ceea ce privește Programul Național de dezvoltare Locală (PNDL), Odobești a fost prima localitate din Vrancea care a depus un proiect de anvergură în acest sens, respectiv cel care se referă la construirea cartierului Sturza. Am mai putea aminti aici refacerea (reabilitarea și modernizarea n.r.) Grupui Școlar Agricol, modernizarea infrastructurii rutiere urbane, cum ar fi străzile Panduri, Pățești, Sf. Ilie și celelalte străzi din satul Unirea.Trebuie spus că în momentul de față am reușit să implementăm deja mai multe proiecte cu bani din PNDL sau cu fonduri europene. Am dat deja ordinul de începere a lucrărilor pe proiectele de infrastructură stradală din partea de Vest a orașului. De asemenea, a fost depus și proiectul privind extinderea rețelei de gaze pe Programul „Anghel Saligny”, proiect derulat în parteneriat cu comuna Câmpineanca”, a spus primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.