Parcul Bălcescu, un plan: ce suprafețe verzi și de agrement vom avea după reabilitare, potrivit contractului semnat azi

0
333

Astăzi a fost semnat în sfârșit contractul care prevede reabilitarea Parcului Bălcescu, o oază de verdeață a orașului nostru care a fost lăsată în uitare ani de zile. Valoarea contractului „Reabilitarea și extinderea Parcului Nicolae Bălcescu” este de 10.642.513,59 lei plus TVA, durata lucrărilor pe care Garden Center Grup SRL s-a angajat să le facă fiind de 24 de luni. Cu toate acestea, Primăria Focșani a anunțat că directorul tehnic al companiei – ing. Viorel Neculescu, consideră că lucrările pot fi finalizate înainte de termenul maxim prevăzut în contract. Primarul Misăilă spune că va urmări personal felul în care se desfășoară activitatea pe acest șantier.

Este un proiect așteptat de un număr foarte mare de focșăneni și care, la final, va însemna modernizarea totală a Parcului Bălcescu, cu fântâni noi dar și alte facilități. Odată modernizat, Parcul Bălcescu va deveni un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni și mă refer aici atât la persoane vârstnice cât și la tinerii care vor să meargă pe role, skate-board sau bicicletă. Nu în ultimul rând, parcul va fi atractiv și pentru iubitorii de animale, mai ales că aici vom construi o zonă special destinată acestora”, a precizat primarul Cristi-Valentin Misăilă.

parc balcescu2 - Parcul Bălcescu, un plan: ce suprafețe verzi și de agrement vom avea după reabilitare, potrivit contractului semnat azi

Potrivit proiectului, la final în Parcul Bălcescu ar trebui să avem o zonă de joacă pentru copii – pe aleea care leagă accesul dintre Str.Timiș cu centrul Parcului, suprafată pentru skateri și roleri va fi pe latura N-V, pe latura S-V va fi amenajat un spațiu destinat iubitorilor de câini și partenerilor canini ai acestora, o pergolă acoperită amenajată pentru pasionații de șah, un amfiteatru și două grupuri sanitare. Totodată, în plan există și o fântână arteziană îngrădită de un labirint verde – în centrul parcului, cu joc de apă și lumini, în timp ce pe aleea principală dinspre Str.Republicii vor fi amplasate alte fântâni arteziene, cu joc de apă și lumini. Pe marginea aleilor vor fi montate bănci, coșuri de gunoi și patru fântâni cu apă potabilă, iar în zonele de acces vor fi montate suporturi pentru biciclete.

Reabilitarea Parcului Bălcescu presupune și refacerea în totalitate a rețelelor de electricitate și montarea de noi stâlpi și corpuri de iluminat, precum și montarea unui sistem de irigat cu aspersoare automate de tip pop-up, cu limitarea ariei de stropire și conductă montată îngropată. Parcul va avea în final și trei porți de acces iluminate în culorile Tricolorului: roșu pe latura E dinspre Str. N. Bălcescu, galben pe latura S dinspre Str. Republicii și albastru dinspre Str. Timiș;

În cifre, suprafață totală a zonelor verzi va fi de 14.133,90 mp, iar în perioada lucrărilor vor fi plantați aproape 130 de arbori. Zona de joacă pentru copii va avea o suprafață de 440 mp, cea de alei pietonale – 6.567 mp, 12.187,80 mp – suprafață zone verzi cu gazon, 1.367,80 mp – suprafață zone arbuști și flori, în timp ce 578,30 mp va fi suprafața de gard viu îndesit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.