Pe aici nu se construiește! Două străzi din Focșani nu vor avea blocuri

0
610

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTUAT) a municipiului vrea să arate că în Focșani nu se construiește nicidecum haotic. Ieri, membrii comisiei au pus „pe liber” două proiecte imobiliare care presupuneau construirea unor blocuri pe două străzi din municipiu, unde în prezent sunt doar case. Este vorba despre străzile Rovine și Alexandru Golescu, unde se dorea ridicarea unor clădiri de peste trei etaje. Cei doi dezvoltatori imobiliari au reușit să obțină certificate de urbanism doar pentru elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale, însă acestea au fost singurele acte care au primit răspuns pozitiv. În cadrul ședinței CTUAT de ieri au fost discutate mai multe puncte, printre care și cele două documentații pentru aviz de oportunitate: elaborare PUZ pentru construire locuințe colective P+3E, pe o suprafață de 2.949 metri pătrați din strada Rovine și întocmire PUZ pentru bloc de locuințe colective P+2+3R, pe Alexandru Golescu, suprafața fiind de 549 metri pătrați.

puz al golescu - Pe aici nu se construiește! Două străzi din Focșani nu vor avea blocuri

puz rovine - Pe aici nu se construiește! Două străzi din Focșani nu vor avea blocuri

În CTUAT Focșani există 27 de membri cu drept de vot și alți 14 consultanți, care au dezbătut ieri și 6 documentații pentru aviz final Plan Urbanistic Zonal (PUZ) și o documentație pentru avizul pentru o închidere de balcon.

Cele mai aprinse discuții au fost la primul capitol, celelalte solicitări primind deja avizul comisiei. Astfel, au fost solicitate avize de oportunitate pentru 2 proiecte imobiliare, primul în partea de N a orașului pe Str. Rovine, respectiv un minicomplex cu 2 blocuri de 3 etaje, iar al doilea pe Str. Alexandru Golescu, în apropierea Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”. În ambele situații, din cauza supraaglomerării zonelor respective odată cu ridicarea acestor noi imobile, dar și a faptului că în jur sunt doar case, Primarul Cristi Valentin Misăilă a solicitat membrilor comisiei respingerea acestor proiecte, ținând astfel seama și de doleanțele cetățenilor care locuiesc în apropiere.

Celelalte documentații pentru PUZ au vizat noul palat de justiție, un bloc de locuințe colective și atragerea în intravilan a unui teren pe care urmează a se ridica o bază sportivă, toate primind avizul pozitiv al comisiei. În finalul discuțiilor, membrii comisiei și-au dat acordul pentru închiderea unui balcon din cadrul unui imobil ANL”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here