Peste 200 de elevi vrânceni de clasa a VIII-a nu s-au prezentat la prima probă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională!

0
117

Elevii claselor a VIII-a au susținut astăzi, 4 aprilie, proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională. În Vrancea, din 2.955 de copii înscriși în clasa a VIII-a, au fost prezenți în sălile de examen 2.731 de elevi, 224 dintre ei considerând, probabil, că proba de astăzi nu este așa de importantă. „În procedura menționată se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. De asemenea, fiecare unitate de învățământ analizează rezultatele la simulările naționale pentru elevii pe care îi școlarizează și elaborează un raport pe care îl transmite Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Raportul va include un plan de acțiune care cuprinde măsurile de remediere în cazul în care acest fapt se impune”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Vrancea. Proba de astăzi s-a desfășurat fără probleme în roate cele 90 de centre de examen din județul nostru. Elevii vor susține marți (5 aprilie), începând cu ora 9.00, cea de a doua probă scrisă din cadrul simulării, matematica, urmând ca rezultatele să fie făcute cunoscute pe 14 aprilie.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.