Peste 3.000 de vrânceni aflați în șomaj tehnic și-au primit drepturile

0
386

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea a început plățile pentru persoanele aflate în șomaj tehnic. Azi au fost făcute plăți în valoare de 1.951.633 lei, iar mâine va urma o a doua tranșă. Este vorba despre 661 cereri pentru 3.088 persoane.

Șomajul tehnic este o măsură temporară de suspendare a contractului de muncă, pe perioada stării de urgență se termină. Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maxim 15 zile, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în 3 zile.

Angajații aflați în șomaj tehnic primesc 75% din din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut. În perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.