Peste 4.000 de lei au fost donați Spitalului Județean după licitația unor tablouri, organizată de „Spitale Color”

0
123

Campania „Spitale Color” s-a încheiat astăzi, după ce a fost vândut ultimul tablou donat și licitat pentru ajutarea unităților sanitare cu paturi. În total au fost licitate 50 de tablouri, 16 dintre acestea fiind dedicate special Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani.

Pentru cea mai mare unitate cu paturi din Vrancea au avut loc patru licitații distincte, începând din 28 aprilie și până pe 1 mai. Au fost strânși din licitații peste 4.000 de lei, din vânzarea tablourilor “Pe valurile mării”, “La pescuit”, “Pe plajă”, “Magica lume albastră”, “E gândul la primăvară”, “Lianele”, “Cutii cu amintiri”, “Pasarea Phoenix”, “Amintiri din copilărie”, “La cumpăna dintre ani”, “Amintiri efervescente”, “Zbor”, “Iarna în pădure”, “Cafea, soare, tigru”, “Tensiuni” și “Patina timpului”.

Timp de 3 săptămâni, 50 de tablouri ale artistei Mădălina Radu au fost licitate publicului larg și au reușit să strângă donații în valoare de peste 19.000 de lei. Banii au fost donați pentru dotarea cu echipamente de protecție a 5 spitale din întreaga țară: Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon Focșani.

Spitale Color s-a alăturat luptei împotriva pandemiei cu virusul Covid-19 și a donat peste 19.000 de lei pentru achiziția de echipamente medicale a 5 spitale din România.

Până în prezent, proiectul Spitale Color și-a pus amprenta asupra spitalelor din România și a reușit să adune: peste 500 de tablouri, peste 70 de pictori donatori, 17 spitale înscrise în proiect, 15 spitale colorate, 13 județe acoperite.

Începută anul trecut, inițiativa Spitale Color a dus tablouri în 15 spitale din România și a adus un strop de culoare și speranță în viața medicilor și pacienților”, explică echipa Spitale Color.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.