Peste un milion de lei pentru toalete curate în școlile din satele Vrancei

0
51

Toaletele insalubre din curțile unităților de învățământ din județul Vrancea ar putea deveni istorie. Conform cifrelor date publicității de Ministerul Educației anul trecut, în România existau 2.219 unități de învățământ care aveau grupurile sanitare în exterior, fără apă și fără canalizare. Județele din zona Moldovei conduceau detașat clasamentul, printre ele numărându-se și județul Vrancea. Topul era condus de județul Vaslui cu 266 de unițăți cu toalete în exteriorul clădirii, în timp ce Botoșaniul se afla pe locul al doilea cu 218 unități. Raportul clasa județul Vrancea pe un rușinos loc 7 cu un număr de 105 unități de învățământ cu toalete în fundul curții. La un an distanță de la publicarea topului rușinii Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a adoptat o hotărâre prin care s-a decis repartizarea a peste 31 de milioane de lei pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Din această sumă, 17 milioane sunt pentru continuarea lucrărilor la grupuri sanitare unde investițiile au fost finanțate în 2019, dar nefinalizate, în timp ce diferența de peste 14 milioane lei sunt destinate finanțării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum și pentru asigurarea cu utilități a acestora,  în 103 unități de învățământ preuniversitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

În ceea ce privește suma alocată pentru școlile și grădinițele din județul Vrancea, aceasta depășește suma de un milion de lei, bani ce vor fi folosiți pentru lucrări aflate deja în derulare și pentru investiții noi. Vorbim despre 1.135.000 lei alocați pentru două unități școlare din comuna Reghiu, două unități școlare din comuna Slobozia Bradului, câte trei unități din comunele Tâmboiești, Andreiașu de Jos, Chiojdeni și Corbița, dar și pentru câte patru unități școlare din comunele Nereju, Ploscuțeni și Tătăranu.

ion stefan 1 - Peste un milion de lei pentru toalete curate în școlile din satele Vrancei”Am discutat cu doamna ministru Anisie despre nevoile școlilor din Vrancea și am convenit că școlarii din satele Vrancei au nevoie urgentă de aceste investiții. Este o chestiune care ține de sănătatea copiilor noștri, dar și un motiv pentru care populația școlară să nu mai abandoneze cursurile. Guvernul Orban va continua investițiile în școlile românești pentru că pune accent pe educația noii generații”, a spus ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. Banii pentru investiția în toalete și alimentarea cu apă a școlilor vor fi distribuiți prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, către bugetele locale, primăriile fiind cele care vor asigura derularea investițiilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here