Poftă de carte și de film, la Boovie. Festivalul a crescut ca Făt-Frumos și a ajuns internațional (FOTO)

0
85
Timp de trei zile, Focșaniul găzduiește cea de a IV-a ediție a Festivalului „Boovie”. Gândit de profesoara de limba română Carmen Ion, de la Colegiul Național Pedagogic, ca metodă de a-și determina elevii de la clasă să citească, Boovie a devenit într-un timp foarte scurt un festival de talie internațional.

conferinta boovie festival1 - Poftă de carte și de film, la Boovie. Festivalul a crescut ca Făt-Frumos și a ajuns internațional (FOTO)Concursul de trailere realizate după cărți citite, la care în urmă cu 4 ani au participat doar elevii profesoarei Carmen Ion, a adus anul acesta la Focșani peste 700 de elevi din toată țara și din Republica Moldova. Destinat inițial elevilor de liceu, de anul acesta, datorită interesului arătat, li se adresează și celor de gimnaziu.

„Concursul a fost gândit pentru elevii de liceu, dar datorită interesului arătat de mai mulți colegi profesori de gimnaziu, anul acesta am introdus și secțiunea pentru elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Am suplimentat, de asemenea, cu o a treia secțiune, „Boovie+”, care conține trailere care pleacă de la principiul inerției. Ne dorim ca de anul acesta să facem o tradiție și din această secțiune, care să se refere la chestiuni din programa școlară”, a declarat profesoara Carmen Ion într-o conferință de presă, care a marcat startul festivalului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.