Polițiștii vrânceni – campanie amplă împotriva înșelăciunilor tip metoda „Accidentul”

0
101

Polițiștii vrânceni au declarat război deschis escrocilor care înșeală persoanele vârstnice prin metoda „Accidentul”. Mai mult, în cadrul campaniei „Nu te lăsa înșelat” oamenii legii încearcă să găsească mai mulți parteneri în fiecare dintre cetățeni,  care să le explice celor mai în vârstă pericolele la care se expun atunci când dau crezare unor necunoscuți ce îi sună ca să le ceară bani. Astfel, astăzi, între orele 8.00 și 11.00, polițiștii au ieșit pe stradă într-o acțiune de amploare care s-a desfășurat la nivelul întregului județ și au discutat cu cetățenii și au expus afișe cu recomandări preventive în locuri publice, pentru a putea fi citite de toată lumea. Reprezentanții IPJ s-au adresat cu precădere persoanelor de vârsta a treia, predispuși să cadă victime acestui gen de înșelăciune.

campanie politie 6 - Polițiștii vrânceni - campanie amplă împotriva înșelăciunilor tip metoda „Accidentul”

„80 % dintre înșelăciunile prin metoda „Accidentul” înregistrate la nivelul județului Vrancea în primele luni ale anului 2020 nu s-au consumat, rămânând la stadiul de tentativă.  Inspectoratul de Poliție al Județului Vrancea lansează tuturor cititorilor  o  provocare – haideți să ducem procentul până la 100% și să nu mai existe nicio persoană care să-și dea economiile de-o viață unor infractori! Cum putem face asta? Dacă fiecare dintre dumneavoastră va informa cel puțin 10 vârstnici cu privire la acest gen de infracțiune și la acțiunile recomandate în asemenea situații, va crește gradul de conștientizare asupra fenomenului și astfel vor scădea șansele de reușită ale infractorilor. Mesajul pe care vârstnicii trebuie sa-l rețină este unul simplu:

Dacă primiți un  apel telefonic prin care vi se solicită o sumă de bani pentru „rezolvarea” efectelor unui accident rutier, trebuie să știți că ESTE O ÎNȘELĂTORIE!

campanie politie 5 - Polițiștii vrânceni - campanie amplă împotriva înșelăciunilor tip metoda „Accidentul”

ÎNCHIDEȚI IMEDIAT APELUL! SUNAȚI-VĂ RUDELE PENTRU A VERIFICA INFORMAȚIA! NU ÎNMÂNAȚI NICIO SUMĂ DE BANI! POLIȚIA  LA 112 SAU LA CEA MAI APROPIATĂ SECȚIE”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

campanie politie 4 - Polițiștii vrânceni - campanie amplă împotriva înșelăciunilor tip metoda „Accidentul”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.