Primarul Cristi Misăilă acuzat că refuză să preia în administrare centrul de vaccinare de la Casa Armatei

1
281

Primarului municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, este acuzat că refuză să preia centrul de vaccinare organizat la Casa Armatei. Într-un comuinicat de presă, Direcția de Sănătate Publică Vrancea cataloghează acest lucru ca fiind un refuz de neînțeles al instituției condusă de Cristi Misăilă. Mai mult decât atât, DSP Vrancea transmite că întâlnirile și discuțiile repetate dintre reprezentanții instituției pe de-o parte și Primăria Focșani și Direcția de Asistență Socială de cealaltă parte au, rămas fără rezultat. În luna ianuarie, mai mulți primari din țară au acuzat Ministerul Sănătății că au obligat autoritățile publice locale să preia în administrare centrele de vaccinare fără a le pune la dispoziție fondurile necesare asigurării finanțării pentru acest tip de cheltuieli. Între timp, Guvernul a reușit să rezolve această problemă, dovadă fiind faptul că centrele de vaccinare din țară au fost preluate în administrare de primării. La fel se întâmplă și la celelalte centre din județul Vrancea, acolo unde primăriile din Panciu, Odobești și Adjud au încheiat deja contracte cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea. În baza acestor contracte, UAT-ul se ocupă de plățile pentru personalul din centru și pentru utilități, urmând ca la sfârșitul fiecărei luni, în baza unui deviz, să le fie decontate integral toate cheltuielile efectuate cu aceste centre.

„După mai multe întâlniri de lucru și discuții care au avut loc între Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Primăria Focșani, inclusiv cu Direcția de Asistență Socială, aflată în subordinea municipalității, Centrul de Vaccinare organizat la Casa Armatei rămâne în operarea și sub organizarea Ministerului Sănătății și a Ministerului Apărării Naționale, prin Direcția de Sănătate Publică Vrancea, respectiv prin Brigada 8 LAROM. Este, practic, un refuz de neînțeles al autorității locale de la Focșani, reprezentată de primarul Cristi Valentin Misăilă, de a prelua cel mai performant centru de vaccinare din județul Vrancea care a asigurat până în prezent imunizarea a mai bine de jumătate dintre persoanele  care au fost vaccinate de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID 19 la nivel județean”, au transmis reprezentanții DSP Vrancea care dau exemplul centrului de vaccinare de la Dispensarul Medical din cartierul Sud, dat în folosință de Primăria Focșani, unde activitatea de imunizare a populației este net inferioară fluxului realizat la Casa Armatei.  „Primăria municipiului Focșani a dat în folosință, pe 15 februarie 2021, Centrul de Vaccinare de la dispensarul medical din cartierul SUD al municipiului Focșani care, până la data de 23 februarie 2021, a vaccinat 388 de persoane, pe un singur flux. Spre comparație, într-o perioadă similară de opt zile, de la înființare, la centrul de vaccinare de la Casa Armatei au fost imunizate, cu două fluxuri, 889 de persoane. În numeroase ocazii, primarul municipiului Focșani și-a exprimat grija și preocuparea față de locuitorii municipiului, dar inacțiunea sa în ceea ce privește preluarea Centrului de Vaccinare de la Casa Armatei, care este o structură perfect funcțională în acest moment și care deservește cu prioritate locuitori ai municipiului Focșani, este de natură a-l contrazice. Din păcate, mai ales acum, în momente în care întreaga comunitate are atât de mare nevoie de serviciile medicale oferite de Centrul de Vaccinare de la Casa Armatei, refuzul primarului Cristi Valentin Misăilă de a-l prelua în administrare nu poate fi privit decât ca un refuz de a se preocupa de sănătatea locuitorilor municipiului pe care îl conduce, indiferent dacă este unul tacit sau explicit”, a mai transmis DSP Vrancea.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Deci Primaria trebuie sa avanseze niste cheltuieli pe care ar urma sa le primească înapoi de la DSP pe baza unui deviz. Logica DSP pe mine ma depășește, de ce ar face un om întreg la cap așa ceva ?! Deci sa dai niste bani si apoi sa speri ca-i vei primi cândva înapoi. Asta fără sa ne mai gandim la alte probleme care pot interveni si de care Primaria ar fi responsabilă. Mie mi se pare o pretenție aberanta din partea DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.