Primarul „Focșani, acasă” nu și-a făcut anul ăsta concediul în cartierul Bahne! Consilierul Victor Dumitru: „Solicit primarului mai multă responsabilitate!”

0
566

Vigilent ca de obicei, consilierul local Victor Dumitru a dat o raită în cartierul Bahne din municipiul Focșani pentru a verifica personal cum a fost implementat proiectul ”Reabilitare și modernizare spații publice urbane în zona Bahne din municipiul Focșani”, proiect finanțat din fonduri europene. El a remarcat mai multe abateri de la specificațiile tehnice din proiect, lucru care nu ar fi trebuit să se întâmple. Aceste „mici scăpări” au avut însă ca rezultat o serie de probleme care au stârnit nemulțumirea cetățenilor. Iată câteva dintre comentariile acestora pe Facebook: Concret, consilierul Victor Dumitru a observat: subdimensionarea aleilor și trotuarelor, astfel încât, pe anumite zone, este greu de circulat pietonal fără a fi nevoit să cedezi / să ți se cedeze trecerea (unele alei au o lățime de aprox. 70 cm); nerealizarea la cote corespunzătoare a aleilor de acces în scările de bloc, motiv pentru care și cea mai mică ploaie duce la inundarea a o parte dintre ele, iar pământul din spațiile verzi este transportat pe căile de acces pietonal; reducerea numărului locurilor de parcare, fapt ce a determinat ca o parte din mașini să fie parcate pe carosabil, aspect ce îngreunează deplasarea mașinilor din ambele sensuri; uscarea într-un procent covârșitor a tuturor speciior de arbori și arbuști plantați în spațiile verzi; realizarea total necorespunzătoare a gazonului și neîntreținerea lui; lipsa sistemului de irigații în anumite zone; udarea parțială a suprafețelor recent semănate cu gazon, ca urmare a realizării și poziționării necorespunzătoare a sistemului de irigat; în anumite zone, din cauza uscării și neîntreținerii spațiului verde, cetățenii au procedat la corectarea acestui lucru și au avut inițiativa plantării trandafirilor; prezența unor arbori ajunși la limita vârstei fiziologice, cu crengi sau părți din coroane uscate, cu riscuri majore de a produce accidente; pe anumite străzi, montarea în exces a băncilor (se pare că administrația publică locală a făcut o pasiune pentru acestea); locurile de joacă, dotate parțial, au început să se deterioreze și arată de parcă ar fi părăsite; prezența gunoaielor și a molozului la tot pasul. Din toate aceste motive enumerate mai sus, Victor Dumitru cere atât constructorului care s-a ocupat de lucrare cât și șefului administrației publice locale, recte primarul Misăilă, să acționeze în spiritul respectului față de cetățenii cartierului și să remedieze problemele amintite. Până la urmă, am adăuga noi, și Bahne este „Focșani, acasă”, nu-i așa, domnule primar?

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.