Primarul Focșaniului avertizează: „În oraș se circulă pe străzi și pe trotuare ca într-o zi normală”

0
2726

Distanțare socială și nu prea în Focșani în această perioadă, atrage atenția primarul Cristi Misăilă, care lasă să se înțeleagă că ne confruntăm cu o debandadă în toată puterea cuvântului. Primarul face vorbire despre spațiile de carantină și banii alocați de guvern, precum și de numărul mic de teste care s-au efectuat de la începutul pandemiei de coronavirus, în paralel cu măsurile efective care au fost luate.

Încă de la izbucnirea acestei crize, am atras atenția asupra necesității unor măsuri prin care să asigurăm protecție celor care luptă în linia întâi împotriva acestui virus. Solicitările noastre însă nu au avut ecou, dovadă că nici până în acest moment nu a fost asigurat necesarul de teste pentru personalul direct implicat în activitatea de combatere a răspândirii noului Coronavirus. Mai mult decât atât, principala preocupare a Prefectului Județului Vrancea a fost de a asigura pe banii vrâncenilor sejururi la prețuri de lux (aproape 100 Euro/ cameră/ noapte) pentru persoanele venite din țări aflate în zonele roșii de infestare cu COVID-19.

În plus, am putut vedea cu toții cum se ocupă Prefectul de aplicarea măsurilor de restricție impuse, de vreme ce în oraș se circulă pe străzi și pe trotuare ca într-o zi normală. Cu toții am putut vedea ce și cât a reușit Prefectul să facă pentru cei ce muncesc în continuu, dar și pentru ceilalți cetățeni. Un total de 338 de teste efectuate la nivelul întregului județ reprezintă o bătaie de joc și un atentat la sănătatea vrâncenilor. Toate acestea arată că Prefectul nu face decât să execute ordinele politice ale celor care s-au ascuns în vizuină, de unde au neobrăzarea să îi critice pe cei ce își fac meseria asumându-și zi de zi riscuri enorme.

Am văzut cu toții cum brusc au dispărut guvernanții PNL, care până mai ieri împânzeau străzile și rețelele sociale cu poze pline de eșarfe galbene! Nici măcar ministrul focșănean  nu a avut vreo ieșire publică prin care să anunțe ce anume face pentru siguranța celor care luptă zi și noapte pentru sănătatea noastră. Domnul ministru s-a remarcat doar prin faptul că A TĂIAT finanțările pentru lucrările ÎN DERULARE din Municipiul Focșani. Fără niciun motiv, A SISTAT plățile inclusiv la Blocul Onasis, care acum ar fi putut fi finalizat și dat în folosință medicilor pe această perioadă.

Din păcate, guvernanții actuali se folosesc de această pandemie pentru răzbunările și aranjamentele lor politice, neglijând total sănătatea și protecția românilor și în primul rând a cadrelor medicale direct implicate! În loc să se gândească la sănătatea vrâncenilor, ei se ocupă cu atacuri de cea mai joasă speță împotriva Președintelui Marian Oprișan și a managerului Constantin Mîndrilă, uitând că cele mai mari focare de infecții sunt acum în țară tocmai în județe și spitale conduse de PNL!

În aceste condiții, am luat imediat măsura asigurării cazării cadrelor medicale din Spitalul Județean și de la Ambulanță. Totodată, am alocat fondurile necesare pentru achiziționarea în regim de urgență a 1.500 de teste pentru personalul medical și cadrele Ministerului de Interne și ale Ministerului Apărării Naționale.

Consider în continuare că testarea în masă, în primul rând a celor direct implicați, este cea mai bună variantă de combatere a răspândirii COVID-19.

Solicităm Prefectului Județului Vrancea și Guvernului României luarea tuturor măsurilor astfel încât populația țării să beneficieze de aceste teste, pentru că numai așa putem cunoaște situația REALĂ cu care ne confruntăm!”, se arată într-o postare pe Facebook.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.