Primarul Focșaniului la limita răbdării. Cristi Misăilă cu jalba în proțap la conducerea PNL, USR-PLUS după blocajul din CL!

1
2328

Primarului Cristi Misăilă pare că i-a ajuns fierăstrăul la os. După ce în mod repetat s-a izbit cu capul de zidul format din alianța PNL-USR-PLUS în consiliul local, edilului din Focșani nu i-a mai rămas decât să se adreseze public, prin intermediul presei, conducerii PNL, USR și PLUS. Mai mult decât atât, Cristi Misăilă se adresează chiar și liderului său de partid, Marcel Ciolacu, acuzând că a fost abandonat de PSD după ce la nivelul CJ Vrancea a fost constituită un soi de cârdășie obscură între PSD și PNL, consilierii social-democrați adoptând o poziție de non-combat pentru a-și salva interesele personale. Practic, citind scrisoarea deschisă de mai jos, nu ajungem decât la o singură concluzie: „Cezarului” i s-au împlântat toate pumnalele în spate, fără măcar să aibă firava satisfacție (dacă o putem numi așa) ca din „monstruoasa coaliție” să se ițească un Brutus care să-și asume pe față mârșăvia. Iată epistola edilului:

„Domnule Ludovic Orban, Președinte PNL,

Domnule Dan Barna, Președinte USR,

Domnule Dacian Cioloș, Președinte PLUS,

Domnule Marcel Ciolacu, Președinte PSD,

Domnule Prim-Ministru Florin Cîțu,

Rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie au fost un răspuns generat de dezinteresul clasei politice față de nevoile cotidiene ale cetățenilor. Deși noi construcții politice și-au asumat gestionarea intereselor publice, acestea demonstrează din ce în ce mai des că nu au înțeles care le este rolul constituțional și mandatul încredințat de electorat. De luni de zile, o parte semnificativă a administrațiilor publice din România este blocată în disputele politice sterile din consiliile locale, fapt ce a dus și la blocarea aprobării bugetelor locale. Este și cazul Primăriei Municipiului Focșani, Primăriei Municipiului Bacău și a multor altor primării din România! Blocarea bugetelor locale de către majoritățile din consiliile locale, indiferent dacă sunt formate în jurul PNL, USR sau PSD are consecințe deosebit de grave în special în ceea ce privește proiectele aflate în derulare care riscă să rămână nefinalizate, existând totodată riscul ca inclusiv funcționarea primăriilor să fie blocată! Este revoltător că printre investițiile blocate sunt multe proiecte europene, proiecte cu bani mulți la care contribuția comunității este de doar 2%. Ori, în condițiile în care toate bugetele din România sunt strâmtorate atragerea de fonduri europene reprezintă, cu adevărat, gura de oxigen necesară dezvoltării! În aceasta situație se află și Primăria Municipiului Focșani care se vede în imposibilitatea de a funcționa eficient ca urmare a disputelor din Consiliul Local Focșani.

Din păcate, avem consilieri locali care nu au înțeles că s-a terminat campania electorală și care, prin acțiunile lor politice, afectează derularea unor proiecte pentru binele focșănenilor. Pentru că nu au reușit să înțeleagă care le sunt competențele și atribuțiile așa cum sunt stabilite de lege, în spatele unor lozinci electorale de campanie, consilierii locali PNL și USR din Consiliul Local Focșani nu fac altceva decât să își bată joc de proiectele Primăriei Municipiului Focșani (reabilitarea unităților de învățământ, parcuri, locuri de joacă, reabilitarea străzilor, iluminatul public etc), ai căror beneficiari direcți sunt cetățenii. Pe de altă parte, ceea ce refuză să înțeleagă consilierii locali din alianța PNL-USR PLUS este că Primarul, în calitate de autoritate administrativă autonomă, aleasă direct de cetățeni, are o serie de atribuții și obligații legale care nu pot fi preluate în numele unei majorități constituite politic în consiliul local. Rolul constituțional și administrativ al Primarului nu poate fi substituit decât în condițiile legii, iar prerogativele acestuia nu pot fi exercitate nelegal de consiliul local, fie că acest lucru place sau nu! Am sperat într-o implicare a tuturor partidelor politice și adoptarea unei atitudini responsabile la nivel local, în dezbaterea proiectelor de dezvoltare și ale bugetului de la nivelul Municipiului Focșani! Nu a fost să fie așa! PSD Vrancea și-a negociat interesele la Consiliul Județean Vrancea unde conducerea județeană a partidului a reușit să își asigure avantaje de ordin personal lăsând Municipiul Focșani fără niciun fel de sprijin, la cheremul unor politicieni inconștienți și fără scrupule, manipulați pe baza orgoliului personal de deputatul megaloman care îi conduce! Practic, în loc să reprezinte interesele legitime ale focșănenilor și să se gândească la dezvoltarea Municipiului Focșani, mai marii politicii din Vrancea, de toate orientările, nu fac altceva decât să apere interese personale și de grup! Adică să negocieze numai atât cât să își impună lipitorii de afișe în tot felul de funcții, poziții și în Consiliile de Administrație. Fac acest lucru exclusiv pe criteriul servilismului politic, fără a se avea în vedere vreo competență profesională!

Aceasta este răzbunarea frustraților pierzători din alegerile locale din Vrancea pe focșănenii care nu le-au acordat voturile pentru a-și satisface megalomania! Unul la Consiliul Județean și unul la Primăria Municipiului Focșani! Din aceste motive vă scriu domniilor voastre aceste rânduri pentru că este cazul ca toate partidele politice să aibă discuții serioase la nivel național și să înțeleagă că nicio comunitate nu trebuie sacrificată din cauza unor înțelegeri și interese locale obscure! Focșănenii sunt victime colaterale ale blatului făcut de conducerile PSD și PNL, așa cum în fiecare din localitățile afectate de neînțelegerile din consiliile locale există o astfel de înțelegere transpartinică făcută pe spatele a zeci de mii de oameni păcăliți în campaniile electorale mincinoase, care odată ce și-au exprimat votul aducător de funcții publice sunt lăsați să dea cu mașinile în gropi și să stea în praf din cauză că nu se aprobă bugetele locale! Am cerut și cu alte ocazii o dezbatere si un compromis politic minim pentru ca în România să existe o strategie de dezvoltare asumată de toate partidele și respectată indiferent de cine ajunge să guverneze în România! Nimeni nu a vrut și pare să nu vrea să audă de așa ceva! Astăzi vin și vă cer domniilor voastre să faceți pace măcar de dragul comunităților locale! Dacă strategie națională de dezvoltare nu avem, măcar spargeți înțelegerile transpartinice locale! Ajutați-ne să putem duce la bun sfârșit proiectele începute! Ajutați-ne să aducem bani europeni în comunitățile noastre! Ajutați-ne să putem ajuta România! În speranța că vă veți apleca asupra cererii mele, care sunt convins că este în asentimentul și multor altor colegi primari din România, aștept cu interes faptele dumneavoastră! Cu stimă, Primar Cristi Valentin Misăilă”.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Impresia mea este că mesajul este adresat alegătorilor domnului Primar, Impresie întărită de faptul că este public. Dacă dânșii sunt destinatarii mesajul este foarte bun. Dacă însă chiar a vrut să se adreseze președinților de partide mesajul nu este bun, niciunul nu poate avea o reacție pozitivă la așa ceva, mai ales cei din dreapta care sunt foarte orgolioși și nu admit erori nici din partea lor, nici din partea partidelor lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.