Primarul Misăilă, avertisment: „Odată constituit noul Consiliu Local, activitatea Primăriei va fi blocată”

0
674

Mâine are loc o a doua ședință dedicată noilor consilieri locali focșăneni, toate bune și frumoase, numai că primarul Cristi Valentin Misăilă atrage atenția că instituția va intra într-un blocaj. Totul are legătură cu faptul că, odată cu constituirea noului Consiliu Local Focșani, viceprimarii care până acum îndeplineau atribuțiile primarului aflat în carantină după confirmarea sa cu Covid își pierd atribuțiile. Nu mai e vechiul legislativ, nici viceprimarii nu mai sunt în funcție, primarul este încă în carantină, iar primăria practic a nimănui. Potrivit fostului și viitor primar, după ce prefectul a emis ordinul prin care convoca ședința de constituire a Consiliului Local Focșani pentru mâine, Primăria Municipiului Focșani a solicitat o amânare pentru data de 30 octombrie, însă cererea municipalității a fost lăsată pe „seen”. Sau nici măcar.
Solicitarea formulată către Prefectul Berbece este motivată de faptul că, odată constituit noul Consiliu Local, activitatea Primăriei Municipiului Focșani va fi blocată. Acest lucru se va întâmpla deoarece eu mă aflu în concediu medical, fiind confirmat cu SARS-CoV 2, iar atribuțiile mele au fost delegate către cei doi viceprimari, care vor pierde această calitate, în momentul constituirii noului Consiliu Local. Prin urmare, timp de aproape o săptămână, până în momentul în care legea îmi va permite să îmi reiau activitatea, Primăria Focșani va fi în situația de a NU putea elibera niciun fel de acte administrative către cetățeni.
Faptul că Berbece nu a dat curs solicitării noastre de a amâna constituirea noului Consiliu Local arată că acesta răspunde doar la comenzile politice ale PNL și nu îi pasă câtuși de puțin de faptul că cei care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii sunt atât cetățenii din Focșani, cât și angajații din Primăria Municipiului.
Mai mult de atât, în articolul 1 din Legea nr. 84/2020 se prevede faptul că ”Mandatele aflate în curs de exercitare ale primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020” ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, reaua credință a celor din PNL. Constituirea noului Consiliul Local ar trebui să reprezinte un nou început în ceea ce privește colaborarea dintre aleșii locali, dar, în același timp, ar trebui să reprezinte și un nou început în ceea ce privește cooperarea inter-instituțională. Graba cu care Prefectul PNL duce la îndeplinire ordinele venite pe linie de partid arată însă că liberalii nu dau nici doi bani pe interesele cetățenilor din Municipiul Focșani și n-au înțeles NIMIC din votul din 27 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat de presă semnat de primarul Cristi Valentin Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.