Primarul Misăilă spune că nu va fi desființat nici un loc de parcare în zona Catedralei

0
156
După ce un om de afaceri din Focșani i-a cerut lui Cristi Misăilă și consilierilor locali să retragă de pe ordinea de zi un proiect de pe ordinea de zi a ședinței din 31 ianuarie a Consiliului Local Focșani, primarul a reacționat.

El a transmis, printr-un comunicat de presă, că Primăria nu intenționează să desființeze nici un loc de parcare și nici un locatar din zonă nu va fi afectat. În comunicat se arată că terenul pe care Primăria vrea să-l încredințeze Catedralei este, de fapt, cel pe care s-au aflat garajele și nu are nici o legătură cu locurile de parcare amenajate.

“Falși profeți ai adevărului, aflați în campanii interne de partid, aruncă pe piață tot felul de știri neadevărate, vrând să-și crească astfel procentele nesemnificative. Ultima acțiune de acest gen s-a concretizat într-o campanie de dezinformare vizavi de unul dintre proiectele de hotărâre care vor fi discutate joi, 31 ianuarie 2019, în ședința Consiliului Local al Municipiului Focșani. Concret, se va supune dezbaterii propunerea de încredinţare în folosinţă gratuită a 277 mp din domeniul public al Municipiului Focşani către Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Din păcate, în spațiul public s-a vehiculat ideea că astfel vor fi desființate nu mai puțin de 24 de locuri de parcare, lăsându-i pe cetățenii din zonă fără soluții în cazul de față. Tocmai de aceea, trebuie precizat cât se poate de clar că NU VA DISPĂREA NICIUN LOC DE PARCARE! Iar explicația că niciun loc de parcare nu va fi afectat vine din faptul că terenul care urmează a fi încredințat Parohiei nu a făcut parte niciodată din parcarea respectivă! Practic, această suprafață de teren, pe care în urmă cu 20 de ani au fost amplasate mai multe garaje, care între timp au și fost desființate, doar a figurat în toată această perioadă în evidențele scriptice ca parcare, ea fiind de fapt o zonă de garaje. Acum însă, odată cu transferul, vor fi operate și categoriile de folosință a suprafețelor de teren asupra cărora intervin modificări, aceste operațiuni fiind necesare în vederea actualizării evidențelor scriptice ale instituției.

Atât și nimic mai mult, întrucât situația actuală din teren rămâne neschimbată, iar focșănenii din cartier și nu numai vor beneficia și în continuare de același număr de locuri în parcarea existentă”, se arată în comunicatul Primăriei Focșani, semnat de primarul Cristi Misăilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here