Pro-România și ALDE au bătut palma pentru alegerile parlamentare | Cele două formațiuni politice vor avea candidați comuni

0
157

Pro România, partidul lui Victor Ponta și ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu au decis să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal. Fuziunea celor două formațiuni politice va trimite în bătălia pentru Parlamentul României candidați comuni. Paritatea pe liste va fi 60% pentru Pro România și 40% pentru ALDE, în timp ce liderii vor candida la Senat (Călin Popescu Tăriceanu) și la Camera Deputaților (Victor Ponta). Într-o conferință de presă comună, Victor Ponta a acuzat PSD că nu vrea să fie un adevărat partener de opoziție și că principala lor ideologie este aceea de blat politic. „Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe Pro România cu sprijinul tuturor celor de la ALDE o alternativă şi o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurile greşite pe care le are Guvernul PNL şi aliaţii săi. Mă bucur că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem. Nu sunt nişte forţe uriaşe dar experienţa şi de guvernare comună ne va permite să venim cu soluţii şi cu oameni. Din păcate PSD nu a vrut şi nu vrea să fie un partener în Opoziţie faţă de preşedintele Iohannis şi de Guvernul PNL. Au făcut şi merg în continuare pe idee de blat, au decis să fie un sac de box. Vreau să vă confirm că şi eu şi Călin Popescu Tăricenau ne-am dorit şi la locale şi la parlamentare să facem o forţă comună, o alianţă prin care să dăm jos Guvernul Orban. De la PSD au venit voci care ne-au arătat că nu vor să câştige, vor să piardă şi pe 6 decembrie, să facă non-combat”, a declarat Victor Ponta în conferința de presă. Decizia de a-și uni forțele nu ar trebui să aibă repercursiuni în actuala structură politică din Vrancea. Dacă pentru funcția de primar la Focșani, Pro România a decis să-l sprijine pe actualul primar, Cristi Misăilă, formațiunea politică condusă de Victor Ponta nu a reușit să treacă pragul electoral pentru Consiliul Local Focșani. Același lucru s-a întâmplat și la Consiliul Județean Vrancea, cu mențiunea că aici, Maricia Vrabie a candidat pentru funcția de președinte CJ Vrancea. Nu același lucru se poate spune și despre ALDE, care a reușit să câștige doi consilieri județeni, Ionel Cel-Mare și Dorina Săpunaru. Structura noului Consiliu Județean face ca cei doi consilieri județeni să fie cei de care va depinde următoarea majoritate în CJ Vrancea. Dacă în mandatul 2016-2020 Ionel Cel-Mare a fost ales vicepreședinte cu sprijinul PSD, în noul mandat acesta ar putea obține aceeași funcție cu sprijinul Alianței PNL-USR-PLUS, astfel încât să fie eliminat blocajul din minilegislativul județean. Reamintim că, atât PSD cât și Alianța PSD-USR-PLUS au obținut câte 15 consilieri județeni, iar o majoritate nu ar fi posibilă fără ALDE.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.