Reacția liderului filialei vrâncene a USR după votul de duminică: “Am crezut în șansa noastră”

0
329

Rezultatele alegerilor de duminică au clasat Alianța Electorală USR-PLUS pe locul al treilea, astfel ratând prezența în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. În Vrancea, candidatul USR-PLUS, Dan Barna a reușit să convingă un număr de 14.115 alegători din totalul celor 140.180 de voturi valabil exprimate, ceea ce însemnă un procent de 10,06%. Conducerea USR Vrancea este de părere că scorul primul tur al alegerilor pentru funcția de Președinte al României nu trebuie raportat doar la cifre. Președintele USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu este de părere că trebuie lucrat mai mult la partea de convingere a votanților.

“Mi-aș dori să nu comentăm doar cifre, acestea ne pot fi uneori „aliați”, alteori nu tocmai. Mi-aș dori așadar să ne referim la aceste alegeri ca la o experiență, dură și necesară și să tragem o concluzie: Ce trebuie reținut în această situație este că prezența la vot reprezintă doar un procent de 48%. Rămâne deci de muncit mai mult pe partea de convingere a votanților că votul lor e important, că prezența la vot e un drept și o necesitate. Astfel, ne exprimăm speranța că dorința de schimbare adevărată a României există, trebuie însă găsită calea de a conștientiza importanța exprimării ei la timpul potrivit”, a spus președintele USR Vrancea.

Scorul obținut de Alianța USR-PLUS în Vrancea este apropiat de cel obținut la alegerile europarlamentare. Atunci, formațiunea politică a reușit un scor de 12,63%, cu aproape 3 procente mai mare decât cel de duminică.

“Am crezut in sansa noastra, explicația poate fi dorința mai mare pe care au avut-o votanții la europarlamentare de a trimite în Europa oamenii foarte bine pregătiți pe care Alianța i-a propus, cunoscându-l insuficient pe tânărul candidat Ilie-Dan Barna (în ciuda campaniei integre, structurate, dealtfel aproape singura campanie prezentă pentru acest tur de scrutin). Cu siguranță acest procentaj de 10% este însă unul stabil și sincer, sunt voturile celor care au înțeles alternativa pe care noi ne străduim să o oferim”, a mai completat Mihăiță Lepădatu.

Întrebat despre planurile de viitor ale USR Vrancea, președintele filialei vrâncene a spus că va face o analiză internă pentru a mobiliza simpatizanții partidului.

“Am inteles mesajul vrancenilor, este momentul unei analize interne, fara patima, pentru a readuce spiritul de echipa si a mobiliza membrii si simpatizantii nostri. Rămânem acea forță politică în care oamenii își pun speranțele pentru schimbarea adevărată a României și vom continua să muncim pentru a convinge om cu om, construind împreună un viitor decent pentru noi, copiii și bătrânii noștri, la care nu dorim să ne referim ca fiind doar „procentaje”. Sa nu uitam ca Alianta USR PLUS este totusi a treia forta politica a tarii. Capul sus si mergem mai departe!”, a concluzionat președintele USR Focșani

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.