Registrul Spațiilor Verzi, o mare necunoscută pentru Primăria Focșani! Consilierul Victor Dumitru: „Neimplicarea și nepăsarea conducerii se vede pe toate palierele!”

0
184

În calitatea sa de consilier local al municipiului Focșani, liberalul Victor Dumitru țină să atragă din noua atenția de modul în care administrația condusă de Cristi Misăilă gestionează „schimbarea la față” a orașului de pe Milcov. Cu ceva timp în urmă, Victor Dumitru sesiza primarului că mai mulți copaci uscați aflați în proximitatea Grădiniței nr. 15 pun în pericol copiii, părinți, trecătorii și cadrele didactice. Cum era de așteptat, spune politicianul liberal, intervenția a fost realizată cu mare întârziere sub pretexte puerile cum că nu sunt bani, că nu s-au obținut avizele ori că nu se găsește o firmă specializată pentru realizarea acestei „complicate operațiuni” de înlăturare a unor arbori uscați. Consilierul Dumitru este de părere că toată această tergiversare putea fi evitată dacă Primăria Focșani ar avea un registru al spațiilor verzi, lucru care, se pare, a scăpat vigilenței creatoare a primarului Misăilă. „Două luni i-a luat lui Misăilă până a reușit să taie copacii uscați din curtea Grădinița nr. 15, de pe strada Bicaz. De neconceput pentru o primărie reședință de județ. Ba nu au fost bani, ba nu au fost avize, ba mai durează că nu e o firmă specializată. Totul ar fi putut să se rezolve imediat dacă la nivelul primăriei ar fi existat Registrul Spațiilor Verzi. Însă neimplicarea și nepăsarea conducerii se vede pe toate palierele. Cele mai multe primării din județ au reușit cu succes să înființeze acest registru, însă la Primăria Focșani nu s-a putut, din nou. Potrivit legii, autoritățile administrației publice locale au obligația să țină evidența spațiilor verzi, prin constituirea Registrelor Locale ale Spațiilor Verzi, pe care le actualizează ori de câte ori intervin modificări. Evidența spațiilor verzi prin intermediul Registrului Spațiilor Verzi are drept scop organizarea folosirii raționale a acestora, a regenerării și protecției lor eficiente, cu exercitarea controlului sistematic al schimbărilor calitative și cantitative, precum și asigurarea informării publicului sau instituțiilor despre spațiile verzi afectate. Astfel că, atunci când trebuie tăiați chiar și copaci care pun în pericol viața oamenilor este nevoie de foarte multe avize. Sau poate nu a fost identificată o firmă de casă pentru a realiza încă un proiect bănos pe bani publici”, a opinat consilierul liberal Victor Dumitru.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.