Regulamentul PARKING, modificat din nou. Cine și cum va fi sancționat de acum înainte

0
713

Consilierii locali focșăneni au discutat ieri, în ședința ordinară, inclusiv despre posibilitatea de a aduce modificări Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat. Pe scurt, despre Regulamentul PARKING SA, care a mai fost ajustat de-a lungul celor aproape trei ani de la înființarea societății. În fapt, au fost propuse doar două modificări la forma deja existentă a regulamentului, iar în plus viceprimarul Marius Iorga a inițiat un amendament pentru introducerea unui nou punct la articolul 25. Potrivit celor propuse de viceprimarul UNPR, de acum înainte șoferii care au plătit un loc de parcare în baza unui contract de închiriere au parte de o „bonificație” în cazul în care nu pot beneficia de serviciile deja achitate. Referirea făcută de Iorga are legătură cu situația în care pe locurile de parcare respective se fac „lucrări de reabilitare sau modernizare… care fac imposibilă utilizarea locurilor de parcare de către persoanele fizice sau juridice în baza unor contracte de închiriere”. În funcție de situație, sumele deja plătite ar urma chiar să fie restituite, la cererea chiriașilor.

Discuții au fost și pe marginea articolului 89, litera p, la care s-a adăugat expresia „… sau staționarea vehiculelor fără numere de înmatriculare ori cu numere de înmatriculare străine sau numere provizorii pe domeniul public sau privat al municipiului fără achitarea taxelor aprobate de Consiliul Local”, completat cu articolul 90, referitoare la contravenții – „se sancționează cu amendă între 200 și 400 lei”. Până acum, litera p a articolului 89 făcea referire doar la „staţionarea vehiculelor pe terenuri ce aparţin domeniului public/ privat al municipiului Focşani utilizate pentru depozitare marfă, vehicule staţionate pe două sau mai multe locuri de parcare, vehicule expuse la vânzare sau în scopuri comerciale, altele decât cele special amenajate în acest sens”. Propunerea completării articolului 89 a venit de la Poliția Locală Focșani, care a motivat că „pentru această abatere este prevăzută doar măsura administrativă a ridicării, fără a avea prevăzută și sancțiune contravențională”.

Discuții au fost de la un cuvânt, banalul „și”, care apărea în referatul de aprobare al proiectului – „fără numere de înmatriculare ori cu numere de înmatriculare străine sau numere provizorii pe domeniul public sau privat al municipiului (și) fără achitarea taxelor aprobate”, grupul PNL atrăgând atenția că prin această formulare se poate înțelege că toți șoferii care au mașini fără numere sau cu numere provizorii vor fi amendați. De aici, primarul a asigurat că problematicul „și” nu va apărea în forma finală a regulamentului, astfel încât să nu existe abuzuri împotriva șoferilor vizați. După aceste lămuriri, amendamentul propus de Marius Iorga a trecut cu 10 voturi „pentru” și 8 abțineri din partea grupului PNL, la fel ca proiectul în integralitatea lui.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here