Rețea specializată în metoda „accidentul” destructurată ieri | Un tânăr arestat, o femeie și un bărbat reținuți și duși la instanță

0
819

Doi bărbați și o femeie sunt principalii suspecți în mai multe dosare de înșelăciune prin cunoscuta metodă „Accidentul”. Cunoscută și nu prea, având în vedere datele strânse de anchetatori, potrivit cărora părțile vătămate, persoane din Focșani, au picat în plasa pungașilor. Sub pretextul că membrii ai familiei lor au fost implicați în accidente rutiere grave și au nevoie de operații costisitoare, părțile vătămate – toate în vârstă de peste 70 de ani, au dat zeci de mii de lei.

Potrivit anchetatorilor, părțile vătămate erau sunate cu povestea de mai sus și le erau indicate sume cuprinse între 20.000 și 32.000 de lei, pentru operații urgente. În cauză sunt mai multe plângeri înaintate între lunile martie – mai, care cel mai probabil urmează a fi reunite, părțile vătămate anunțând prin 112 că au fost înșelate la scurt timp de la fapte. De altfel, ieri a fost organizat un flagrant după ce una dintre părțile vătămate s-a prins la timp că cel care îi cerea bani la telefon voia să o tragă pe sfoară.

La data de 2 mai, ora 16:46, polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Focșani au fost sesizați prin apel 112 de un bărbat, cu privire la faptul că soacra sa în vârstă de 77 de ani, din municipiul Focșani, a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care încearcă să obțină de la aceasta suma de 5.000 lei, sub pretextul că fiica sa a avut un accident și urmează să vină la domiciliul său pentru a ridica banii.

La locuința femeii s-au deplasat polițiștii Biroului Investigații Criminale al Poliției Municipiului Focșani, iar la un etaj al blocului, în apropierea ușii de acces a persoanei vătămate a fost depistat un tânăr de 19 ani, din municipiul Focșani. Acesta a fost condus la sediul poliției în vederea audierii și a continuării cercetărilor”, au comunicat polițiștii.

Așa că, focșăneanul a fost reținut și propus spre arestare chiar ieri. „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Dispune arestarea preventivă a inculpatului G. M., pentru înșelăciune în formă continuată (două acte materiale) pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04 mai 2020 și până la data de 02 iunie 2020, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă”, se arată în încheiere.

În ceea ce îl privește, până acum există indicii clare că a înșelat cel puțin o altă parte vătămată, cu 3.000 de lei, însă ancheta continuă. Inculpatul de mai sus a participat însă și la alte fapte, împreună cu alți doi focșăneni – o femeie și un bărbat. Aceștia din urmă au fost la rândul lor reținuți, iar acum urmează să ajungă în instanță cu propunere de arestare preventivă. În ceea ce îi privește, în dosarul lor au fost probate două fapte de înșelăciune, părțile vătămate dându-le 8.000 de lei și 10.000 de lei plus 900 de euro.

În urma activităților desfășurate de polițiști, la data de 3 mai, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani, au efectuat patru percheziții domiciliare.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate cartele SIM, telefoane mobile, un detector de metale și înscrisuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune. În urma perchezițiilor domiciliare au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Focșani pentru efectuarea de cercetări, un bărbat în vârstă de 20 ani și două femei în vârstă de 29, respectiv 22 de ani.

În urma documentării activității infracționale a celor trei, s-a stabilit faptul că în data de 1 martie, aceștia au săvârșit două infracțiuni de înșelăciune prin modul de operare metoda „Accidentul” în dauna a două femei de 81, respectiv 82 de ani, ambele din municipiul Focșani, care au înmânat sumele de 10.000 de lei și 900 de euro, respectiv 8.000 de lei, unor persoane necunoscute, care le-au apelat telefonic, spunându-le că fiicele lor ar fi fost victimele unor accidente rutiere, iar în vederea efectuării unor operații, trebuie să achite suma de 32.000 de lei.

La data de 3 mai, tânărul de 20 de ani, depistat în data de 2, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și respectiv judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă. Împotriva acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile.

De asemenea, față de tânărul de 20 de ani depistat în data de 3 mai și față de una dintre cele două femei, s-a luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 3 mai, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și respectiv judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Focșani cu propunere de arestare preventivă”, a mai comunicat IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here