Se anunţă schimbări majore în Educaţie

0
635

Se anunță schimbări importante în sistemul educational românesc. Ministerul Educatiei vrea să schimbe programa şi manualele şcolarilor.

Experţii în Educaţie propun mai puţine discipline pentru elevi iar asta presupune unirea unor materii. De exemplu, la ora de matematică, să fie predată şi Informatica. Copiii să nu mai aibă în orar Chimie sau Biologie, ci una sau două ore pe săptămână de Ştiinţele Mediului sau Ştiinţele Vieţii iar Muzica şi Desenul să se transforme într-o singură oră de Arte.

O altă propunere este ca elevii să facă mai multă mişcare, trei ore pe săptămână de Sport, faţă de una sau două, câte sunt în prezent. Iar experţii spun că trebuie dublat, chiar triplat numărul de opţionale, ales de fiecare şcoală, astfel încât profesorii să poată particulariza orarul în funcţie de contextul social, geografic, economic din regiunea respectivă.

Noul plan-cadru ar urma să fie anunţat la sfârşitul acestei luni, după care trebuie modificată şi programa. Aşadar, un proces de durată, care ar putea să dureze câțiva ani buni de acolo încolo.

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.