Se redeschid restaurantele, cafenelele și instituțiile de cultură din Focșani. Primarul Misăilă mulțumește public celor care au respectat măsurile și celor care luptă pentru combaterea pandemiei

0
11590

Veste bună pentru Focșani, care a scăpat de scenariul roșu instituit în urmă cu două săptămâni, dat fiind că rata de infectare era de peste 3 la mia de locuitori. Momentan, cifrele sunt în scădere, iar aceasta înseamnă că parte din măsurile restrictive sunt ridicate. Decizia a fost luată ieri, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, însă pentru că rata de infectare depășește în continuare 1,5 la mia de locuitori – fiind de 2,34 – municipiul este în continuare în atenție. În aceeași situație sunt și localitățile Bălești – 1,58 la mia de locuitori, Dumitrești – 1,80, Odobești – 2,81, Străoane – 2,72, Suraia – 2,68, și Vidra – 1,79. De azi, sunt redeschise publicului activitățile din interiorul restaurantelor și cafenelelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Sunt redeschise și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a celorlalte unități de cazare, fiind totodată reluată și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Scăderea ratei de infectare din ultimele zile se datorează efortului colectiv, pe de o parte al autorităților și cadrelor medicale implicate zi de zi în lupta cu pandemia, iar pe de alta a celor care au înțeles cât de important e să se protejeze și să respecte măsurile dispuse. Motiv pentru care primarul Focșaniului a transmis un mesaj către toți aceștia. „Simțul civic de care au dat dovadă cetățenii Municipiului Focșani se reflectă în scăderea numărului de infectări cu virusul SARS-COV-2, timp în care mai multe orașe din țară se confruntă cu o creștere alarmantă a numarului de îmbolnăviri și decese cauzate de noul coronavirus. Primarul Cristi Valentin Misăilă mulțumește în mod public focșănenilor pentru respectarea măsurilor luate de către autorități și atenționează asupra necesității respectării acestora și în continuare!
Totodată, edilul Municipiului Focșani mulțumeste cadrelor medicale, dar și tuturor celor care sunt, zi de zi, în prima linie a “războiului” cu acest virus perfid și ucigaș, eforturile lor făcând posibila relaxarea restricțiilor impuse de autorități.
Nu în ultimul rând, Primarul Misăilă urează multă putere și însănătoșire grabnică focșănenilor infectați cu virusul SARS-COV-2 care, de acasă sau de pe patul de spital, luptă pentru sănătatea și viața lor!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.