Secretarul de stat Ovidiu Burdușa se alătură celor care sprijină lupta împotriva coronavirusului. El a donat echipament medical spitalului din Panciu!

0
440

În plină criză de coronavirus, spitalele din țară și implicit cadrele medicale au nevoie de tot suportul nostru în bătălia cu această boală care a ucis până în acum peste 600 de oameni. Încă de la declanșarea pandemiei, oameni de bine, societăți și ONG-uri s-au implicat activ prin donarea de echipamente medicale și dezinfectant unităților medicale. Este și cazul Spitalului Orășenesc din Panciu care a primit de la începutul lunii aprilie și până acum trei donații. Astfel, pe 1 aprilie, Asociația „Dăruiește aripi” a donat spitalului 50 de măști, 10 sticle de dezinfectant, 100 de bonete, 1,5 kilograme de dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar Sekusept, 10 combinezoane și 100 perechi de botoși.

16 zile mai târziu, Asociația „Magicamp” dădea Spitalului Orășenesc din Panciu, cu titlu de donație 100 de măști tip FFP2 și 5 cutii de măști chirurgicale pentru protecția personalului medical. În sfârșit, cea de a treia donație a fost făcută de secretarul de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, și de fratele său, Ciprian Burdușa, ambii născuți și crescuți în Panciu. „Când vine vorba de solidaritate, empatie și dorința de a fi de folos, în cele mai multe cazuri barierele comunicaționale dispar și rămân doar faptele, care spun cât o mie de cuvinte”, se arată într-un comunicat al unității medicale.

Frații Burdușa au donat 50 de combinezoane, 200 de măști chirurgicale, 500 de perechi de mănuși examinare, 200 de halate pentru vizitatori, 25 de viziere, 2.000 de perechi de botoșei și 500 de bonete. „Zi de zi, oră de oră, personalul medical este în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus. Sunt oameni care sacrifică totul pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință, chiar cu riscul de a se îmbolnăvi, la rândul lor. Medicii, asistentele, infirmierele merită tot respectul dar au nevoie și de ajutorul nostru. Speram că acest mic gest al familiei mele sa fie urmat și de alte alte persoane care au rădăcinile la Panciu, orasul nostru drag”, ne-a spus secretarul de stat Ovidiu Burdușa.

 

 

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here