Ședința de la miezul nopții din CL Focșani. Consilierii liberali sunt singurii care se vor întoarce în școli, ca reprezentanți în consiliile de administrație

1
485

Ședința de ieri a Consiliului Local Focșani s-a întins până târziu, dat fiind că au fost zeci de proiecte care presupuneau votul pentru alegerea consilierilor care vor face parte din diferite comitete și comiții, și mai apoi centralizarea rezultatelor. Începută un pic după orele 16.00, ședința s-a încheiat definitiv în jurul orei 1.00, când președintele Costel Bîrsan le-a urat noapte bună stimaților săi colegi. După cum arată rezultatele votului democratic de azi noapte, liberalii sunt singurii care ar trebui să se implice 4 ani de acum încolo de soarta unităților de învățământ din municipiu sau de diversele mizilicuri care se vor discuta în societățile aflate în subordinea CL Focșani. Majoritatea de 11 sau 12 voturi a mers către desemnarea celor din Grupul PNL+USR-PLUS. Fiecare grup și-a votat preferații, astfel încât cele 9 voturi ale consilierilor PSD nu au fost majoritare pentru ca vreun picior de social democrat să poată călca prin consiliile de administrație ale unităților de învățământ, comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității ale acestora, comisiei de ordine publică a Municipiului Focșani, comisia locală de recrutare-încorporare care va funcționa la sediul Centrului militar zonal Vrancea, comisiilor pentru analizarea cererilor privind repartizarea locuințelor sociale și  locuințelor cu chirie din fondul locativ de stat sau pentru cererile ANL. Totodată, votul majoritar a decis ca doar aleșii PNL și USR-PLUS să fie reprezentanți ai Consiliului Local Focșani în consiliile administrative de la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia”, Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” și Ansamblul Folcloric, urmând totodată ca 4 ani de acum încolo doar consilierii din aceste formațiuni politice să fie membri în Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007. Un ultim vot a fost pentru componența comisiei care se va ocupa de formalitățile privind aprobarea închirierii prin licitație publică a spațiilor situate în „Perimetrul Istoric Piața Unirii și Grădina Publică” și, deloc surprinzător comparativ cu restul voturilor democratice, cei care se vor ocupa de aceste aspecte sunt aceiași consilieri menționați mai sus.

Ar mai fi de menționat că unii consilieri s-au încurcat nițel la vot, probabil dată fiind și ora înaintată, astfel că au fost unele proiecte unde niciuna dintre propunerile venite din partea formațiunilor politice nu a strâns cele minim 11 voturi necesare. După cum avea să se observe la numărarea voturilor și a momentului întocmirii proceselor verbale, au fost câteva situații în care unul sau mai mulți consilieri își anulaseră votul sau pur și simplu lăsaseră buletinul gol. Din acest motiv, la o ședință ulterioară se vor relua procedurile pentru reprezentarea în consiliile de administrație de la Grădinița 16, Grădinița 17, Grădinița 18, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, dar și pentru „numirea a doi consilieri și a unui reprezentant al comunității ca membri în Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007”. Din nefericire, în aceste comitete și comiții aripa PNL+USR-PLUS nu a avut șansa unui vot majoritar, lucru care se va repara la viitoarea ședință a CL Focșani.

Ședința de CL de azi noapte nu s-a desfășurat în formulă completă până la final, ci doar până în momentul în care s-a dat citire rezultatelor votului la primele 30 de proiecte, care vizau componența consiliilor de administrație din unitățile de învățământ din municipiu. Parte din consilierii locali social democrați, nemulțumiți de rezultate, au ținut să le mulțumească colegilor din PNL+USR-PLUS că s-au votat doar ei între ei, după care Mihai Nedelcu a anunțat că Grupul PSD se retrage. Practic, situația din mandatul 2016-2020 se repetă, de această dată însă cei care părăsesc sala fiind social democrații, și nu liberalii. Era deja aproape ora 00.00 când cei 9 consilieri au ieșit din sala de ședințe, moment în care consilierul liberal Ana Maria Dimitriu a adus în discuție, ca, în lipsa acestora, să fie formate alte două comisii pentru numărarea restului de voturi rămase. Ca să pluseze, liderul de grup al PNL, Neculai Tănase, a opinat că ar trebui renumărate și celelalte voturi, părerea sa intimă fiind aceea că s-au comis fraude. Dată fiind ora înaintată, consilierul USR-PLUS Corina Atanasiu a întrebat timid dacă nu cumva se pot sigila urnele pentru ca voturile să fie numărate cu altă ocazie. „Nu se pot sigila urnele și să mai facem o ședință, să vină cei de la PSD? …și dacă părăsim și noi ringul ce se întâmplă?”, a întrebat Corina Atanasiu în jurul orei 00.00. Corina Atanasiu a motivat că trebuie ca azi să ajungă la București și, pe parcursul discuției pe această temă, a reieșit că în Capitală au ceva treburi azi și liberalul Costel Bîrsan, precum și primarul Cristi Misăilă. Posibil ca nu în același loc să fie întâlnirile celor trei, totuși. Însă, dat fiind că secretarul general al municipiului a punctat că nu se poate finaliza ședința până când nu se epuizează ordinea de zi, formalitățile au continuat. Date fiind explicațiile primite de Corina Atanasiu, și colega acesteia, Alexandra Tătaru, a plusat, atrăgând atenția că dumneaei nu va mai vota nimic de la această oră încolo. Noroc că s-a răzgândit și, după o altă oră de numărat voturi, ședința s-a încheiat, în același ton: alegerile majoritare, câte 11 și 12, au fost pentru reprezentanții PNL sau USR-PLUS.

În concret, cele două formațiuni sunt singurele care vor avea reprezentanți în: Gradinița cu Program Prelungit nr.13, Gradinița cu Program Prelungit nr.16, Gradinița cu Program Prelungit nr.17, Gradinița cu Program Prelungit nr.18, Gradinița cu Program Prelungit nr.23, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Școala Gimnazială „Ion Basgan”, Școala Gimnazială „Oana-Diana Renea”, Școala Gimnazială „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Adrian Păunescu”, Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, Colegiul Național „Al.I.Cuza”, Colegiul Național „Unirea”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”, Liceul de Artă „Gheorghe Tăttarescu”, Liceul Tehnologic „G.G.Longinescu”, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, Clubul Sportiv Școlar, Școala Postliceală Sanitară „Hippocrate” și Palatul Copiilor. Al doilea calup unde voturile majoritare au mers către cei desemnați de PNL+USR-PLUS au mers la proiectele pentru numirea reprezentantului Consiliului Local al Municipiului Focșani în Comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității la unitățile de învățământ de mai sus. Următorul calup de proiecte unde PNL+USR-PLUS s-au votat majoritar l-a reprezentat componența Comisiei de ordine publică a Municipiului Focșani, nominalizarea unui delegat al Consiliului Local al Municipiului Focșani care să facă parte din Comisia locală de recrutare-încorporare care va funcționa la sediul Centrului militar zonal Vrancea, precum și constituirea comisiilor sociale la nivelul Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru analizarea cererilor privind repartizarea locuințelor sociale  și a locuințelor cu chirie din fondul  locativ de stat și constituirea comisiei sociale la nivelul Consiliului Local al municipiului Focșani pentru analizarea cererilor privind repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii (ANL). Azi noapte s-a votat și s-au numărat voturile inclusiv pentru desemnarea reprezentantului CL Focșani în Consiliul administrativ al Teatrului  Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani, reprezentantului în Consiliul administrativ al Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia”, al Ansamblului Folcloric „Țara Vrancei”, și numirea a doi consilieri și a unui reprezentant al comunității ca membri în Comitetul director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007. Un ultim vot a fost pentru componența comisiei care se va ocupa de formalitățile privind aprobarea închirierii prin licitație publică a spațiilor inventariate în domeniul public al Municipiului Focșani, situate în „Perimetrul Istoric Piața Unirii și Grădina Publică”.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. Pentru acest vot nu exista decat un singur cuvant, jegos. In mod democratic locurile ar fi trebuit impartite proportional. PNL si USR au demonstrat dispret fata de alegatorii PSD . Asa nu se comporta niste oameni civilizati ci niste golani mafioti ajunsi in niste functii pe care nu le merita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.